Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Arkisto:    v.2016-2017        v.2014-2015           v.2012-2013                v. 2010-2011               v. 2008-2009

Elämää koirien kanssa

16.7.2021: Tovi on aikaa kulunut. Ninnin astutus onnistui, ja viiden pennun pentue syntyi heinäkuun alussa. Ninni hoiti synnytyksen hyvin, ja on hyvä emä katraalleen :) Pentue on sopivan tasainen, ja kasvavat hyvällä vauhdilla. Nimetkin nyt niille on keksitty, ja kuvia löytyy Galleriasta. Kaikille pennuille on ne omat koditkin jo odottamassa.

Näyttelyihin on tänä vuonna päästy hieman palaamaan, näistä aikanaan kirjoitukset Harrastukset osioon. Onhan se mukava kulkea taas harrastuksen parissa, ihan kuin olisi aloittanut hieman alustakin, kun aikaa on koronan vuoksi kulunut tovi.

Näyttelyt starttasivat niinkin hyvin, että meidän Voitosta saatiin viime viikonloppuna tehtyä uusi Suomen muotovalio! Voitollakin jäi nuorten luokka käymättä, ja suoraan oli siirtyminen AVO-luokkaan, vaan nyt nuoren "mammanpojan" pitäisi kyetä kilpailemaan valioluokassa :)

Hieman suruaikaakin vietettiin kesäkuun alussa, kun jouduin Sanin (T. Xakira) viemään viimeiselle matkalle kohti pilvilinnoja. Sanilla oli jo pitkään näkynyt liikkeessä vaikeutta, johtuen huonosta lonkkatilanteesta ja nuorena sattuneesta tapaturmasta. Oli parempi päästää 7-vuotias sinnikko pois kivuistaan.

Vaan nyt katse tulevaan. Hertta on nyt juoksussa ja lähdemme sulhasta tässä tapaamaan. Toivottavasti astutus onnistuu, niin täällä on sitten kunnolla pentuesutinaa lyhyen ajan sisällä :) Herttaa koskeviin pentuekyselyihin en tällä hetkellä vastaa, ja varauksiakin jo on. Hertan suunnitelmien etenemisestä sitten myöhemmin lisää. Peukut pystyyn, että nyt natsaa!

Myös sijoitustyttö Helmin (T. Onnenamuletti) pentusuunitelmat on mietittynä näillänäkyvin vuodenloppuun.

Vaan nyt katse kohti kesää, näyttelyitä ja pennuntuoksuista arkea!

- Johanna -

7.12.2020: Pentusuunnitelmista vähän tarkennusta, kun kyselyitä tulee tällä hetkellä jatkuvasti. Pentuja ei tällä hetkellä ole tulossa. Herttaa yritin nyt vasta astuttaa, mutta juoksu meni tosi nopeaa ohi ja liian myöhään olin liikenteessä. Joten Hertan osalta viimeinen yritys ehkä vielä ensi kesän korvilla seuraavista juoksuista.

Vuodelle 2021 on tarkoitus astuttaa Ninni ja sijoitustyttö Helmi, jonka kanssa ollaan alkuvuodesta terveystarkkeihin menossa. Katsotaan sitten niiden jälkeen Helmin suunnitelmat.

Mitään varauksia en ota ennakoon vastaan, ja kyselyihin en toistaiseksi vastaa.

Ilmoitan kyllä aikanaan kun astutukset ovat onnistuneet ja pentuja on todennäköisesti tulossa.

-Johanna-

28.4.2020: Kyllä se on ankiaa tämä korona-aika, kun näyttelyt jäävät täysin välistä. Kunnon pakollinen näyttelytauko :(

Tarun (T. Taruolento) pentujen osalta lopulta kuudesta nähdystä pennusta muodostui neljän pennun kokoonpano, 2 narttua ja 2 urosta :) Mihinlie kaksi muuta matkan varrella kadonnut, vaan neljä on kyllä ihan sopivan hallittavissa oleva katras :) Pennut tulevat jo nyt 30pv 7 viikon ikään, ja lähtevät kohti uusia kotejaan :) Aika on mennyt kyllä vikkelään. Pennut syntyivät 12.3. ja ovat kaikki neljä ovat kasvaneet hyvin täällä kotosalla. Pennut ovat energisiä ja  rohkeita koiranalkuja :) Tytöt menevät molemmat sijoitukseen, jääpähän sukulinjoihin varalta toinenkin jatkaja, vaikka olen yleensä vain yhtä narttupentua pentueista sijoittanut.

- Johanna & Jenna-

13.2.2020: No huh, ompa aikaa taas kulunut edellisestä postauksesta :) Edelliset pennutkin saavuttavat huomenna junior-iän (9kk). Kotosalla Voitto-pojasta on jo kasvanut komea nuoren miehen alku ja hyvin on isä-Oton kanssa saman katon alla yhteiselo sujunut, ainakin tähän asti. En kyllä usko että ongelmia noilla syntyykään, kun Voitto on hyvin alistuva eikä missään mielessä yritä pullistella toisille uroksille, saatikka sitten isälleen :) Pentuluokissa ollaan jo muutaman kerran pyörähdelty Voiton ja siskonsa Helmin kanssa, ja kivasti on mennyt. Seuraavaksi siirtyvätkin jo oikeisiin geimeihin :)

Kasvateista Taikalumon Kuurankukka (Taika) on näyttelyissä pärjännyt ihan miellettömin tuloksin! Mieleeni jää ikimuistoisesti huippuhetket viime joulukuun Voittaja-näyttelyistä Helsingissä. Sain Taikan mukaani reissuun ja palautin tytön takaisin omistajalleen kolmen tittelin kera :) Näin myös saimme uuden FI MVA koiran kennelimme alle.  Taika sai myöskin juuri vaadittavat viisi PN-sijoitusta kasaan vuodelta -19, ja pääsi lappalaiskoirat Ry:n vuoden näyttelylistoilla sijalle 8. Taikalla ei kyllä vielä mitään hirmu määriä näyttelyitä ole takana, kun reilu puoli vuotta sitten oli ensi esiintyminen tämän harrastuksen parissa.  Saralle tästä suur kiitos!! Aktiivisuudesta ja ennen kaikkea yhteydenpidosta, Taika on kyllä osoitautunut melkoiseksi kultakimpaleeksi.

Meille on luvassa myöskin keväälle vilskettä ja vipinää. Tarulle (Taikalumon Taruolento) on pentuja nyt tulossa. Viime kesänähän yritin Tarua astuttaa, mutta olimme silloin liian myöhään liikenteessä. No nyt sitten oli uusi yritys ja eilen kävimme ultrassa varmistamassa asian. Ja niin sieltä eläinlääkärin arvion mukaan olisi tulossa kuusi pientä pörröä :) Olen kyllä innoissaan, että saan Tarusta toisenkin pentueen vielä, edellisiin kun olen hyvinkin tyytyväinen sekä luonteiden ja ulkomuodonkin osalta. Näistä pennuista sijoitan mahdollisen narttupennun, joten etsinnässä on luotettava ja yhteiskykyinen sijoituskoti lähiseudulta.

Nyt sitten vaan odotellaan maaliskuuta ja H-hetkeä :) Mitä sieltä loppupeleissä tuleekaan.

-Johanna-

14.9.2019: Ninnin ja Oton pennutkin ovat jo 17 viikkoa, ja lentäneet uusiin koiteihinsa aikaa sitten. Hyvät kodit kaikki pennuista saivat :) Pennuista T. Onnenpotku tosiaan jäi kotiin, ja T. Onnenamuletti meni Kempeleeseen Elinalle (Kennel Pikku-Pakkasyön) sijoitukseen. Näitä kahta tullaan ainakin juoksuttamaan näyttelyissä, ja nähtäväksi jää sitten terveystutkimusten jälkeen jalostuskäyttö. Ninni puolestaan on tällä hetkellä täysin karvaton ja edessä on nyt sitten lihaksiston sekä turkin takaisin saaminen, niin päästään taas Ninninkin kanssa näyttelyihin metsästämään sitä muotovalion arvoa.

Kiitos pentujen kodeille ja kaikkea hyvää tulevaan :) Kuulumisia ja kuvia otetaan mielellään aina vastaan :)

- Johanna & Jenna -

26.6.2019: Ninnin ja Oton pennut ovat ennättäneet jo 6 viikon ikään :) Tänään käytettiin pennut Haukiputaalla pentutarkastuksessa, ja mukana oli myöskin mammakoira Ninni tsekkauksella. Automatka sujui kuunnellen huutolaulua, ja pennut sitten väsähtivätkin sen jälkeen eläinlääkärin huoneen viileälle lattialle nopsaan.

Pentujen osalta kaikki oli kunnossa ja jokainen oli eläinlääkärin mielestä virkeä söpöläinen :) Osalla pennuista on kaksoiskannukset, mutta ne eivät menoa haittaa millään tavalla. Jokaiselta pojalta tuntuivat molemmat pienet kulkusetkin, niin tarvitse niidenkään tuloa enää odotella. Kotiin jäävältä Voitto-pojalta sattuu löytymään pienen pieni napatyrä, mitä pojan kasvaessa seurataan, mutta sekin on vain yksi kolo komeassa :) Pennut saivat mikrosirut, ja ainoastaan kaksi parkaisi sirutuksen aikana, kun muut olivat hyvinkin reippaita.

Ninni puolestaan osoittautui hyvinvoivaksi pentujen jäljiltä. Lihaksisto on pysynyt mammakoiralla, mutta rasva on luovutettu pennuille, ja maitoakin vielä vähän tuntui nisissä.

Nyt sitten pennut saavat vielä kasvaa täällä kotosalla, kunnes muutaman viikon päästä lähtevät kohti uusia kotejaan :)

- Jenna & Johanna -

23.6.2019: Pennut kasvavat hurjaa vauhtia ja ovat nyt jo reilun 5vko:n ikäisiä. Meno sen kuin kiihtyy :) Ulkona ollaan aina kun sää sen sallii. Kaikki syövät hyvin ja Ninnikään ei enään paljon imetä. Kaikille on myös ihanat kodit odottamassa. Riistanvärinen uros jää tänne kotia, kun en raski siitä luopua. On niin pikku-Otto:) Ei näköjään passais mennä koskaan sanomaan, etten toista urosta taloon jätä :) No, Jennan kanssa päätettiin pitää poika kahden talouden kasvattina, jos tyttöjen juoksujen aikaan ongelmia isänsä kanssa ilmaantuu. Aika näyttää miten yhteiselo tulee sujumaan.

Parissa näyttelyissäkin ollaan kesäkuun aikana pyörähdelty, niistä enempi tuolla harrastusosiossa.

Ettei tämä pentuhuuma ihan hetkessä lopu, niin nyt juoksussa on T. Taruolento "Taru", jota toiseen otteeseen saan käyttää jalostuslainaan. Eli astutus ihan lähiaikoina. Laitetaan yhdistelmästä sitten enempi, jos ja kun on astutettu.

Kuvagalleriaan ollaan pyritty pennuista viikon välein kuvia ottamaan, mutta nyt 5-viikoiskuvat jäivät. Eli otamma sitten 6 vko iässä seuraavat otokset.

-Johanna-

26.5.2019: Ninnin ja Oton pennut syntyivät 15.5. illan ja yön aikana. Synnytys sujui Ninniltä hyvin, neiti oli aluksi rauhaton ja kaipasi ihmisen turvaa ja läheisyyttä pentukopassa oudon uuden asian edetessä. Ensimmäisen pennun jälkeen synnytys sujui rauhallisesti omaan tahtiinsa, ja pennut syntyivät muutamien tuntien aikana. Ninni ymmärsi kohtalaisen nopsaan mitä tuli tehdä pennun synnyttyä :) Mammakoira on jaksanut hoitaa pienokaisiaan, vaikka nyt alkaakin näyttää hieman kyllästymisen merkkejä, kun pennutkin ovat niin älyttömän imukykyisiä ja osalla jo hampaan alut tuntuvat, joten liekkö hieman kipeää jo imettäminen käy.

Pennuista neljä on uroksia, ja väritykseltään riista, musta sekä kaksi kermaa. Tyttöjä puolestaan syntyi kaksi neitokaista, jotka molemmat riistoja :) Pennut voivat hyvin ja ovat ruoka-ahneita kuin mitkäkin :)

Galleriassa on pennuista 1-viikkois kuvat.

- Jenna -

14.5.2019: Täällä kotosalla lomaillaan ja jännityksellä odotellaan pentujen syntymistä. Nyt Ninnillä vuorokausia 60 menossa, eiköhän tässä kohta ala jo tapahtuun :) Kyllä tämä loppuodotus on raastavaa, malttamattomana kun odotellaan.

Kasvatteja on terveystarkissa käynyt seuraavanlaisesti:

T. Taruolento: silmät terveet/ppm

T. Roihuva Sydän: silmät terveet

T. Kielo: kyynäreet 0/0 ja lonkat C/C

T. Kesäheinä: silmät terveet, polvet 0/0, kyynäreet 0/0 ja lonkat valitettavasti C/D. Sirun jalostuskäyttö jää näin ollen haaveeksi, ja tyttö siirretään Sannan omistukseen.

T. Taruolennon eli Tarun omistaja tarjosi uudestaan minulle tyttöä jalostuslainaan, ja koska Tarulla on mielestäni paljon annettavaa luonteensa puolesta rodulle, olin otettu tästä tarjouksesta :) Tarua käytimme huhtikuussa luonnetestissä, ja neiti sai huippuhienot pisteet 206 p. Tuomarit kehuivat Tarun hienoa hermorakennetta. Saan kyllä olla ylpeä kasvatistani. Olen myös ollut todella tyytyväinen Tarun jättämiin K-pentueen kasvattien luonteisiin, jollaista haluan kasvateissani vaalia; sopeutuvaisia koiria, joista löytyy myös sitä oikeanlaista kovuutta yhdistettynä sopivaan pehmeyteen :)

K-pentueen T. Kesäheinä "Siru" osoitti myös viime kesänä hienosti rodun alkuperäisyyteen sopivuuttaan paimennustestissä. Niin hienosti ja luontevasti paimennus sujui ensikertalaiselta, että tuomariltakin tuli kehuja, että olisi synti jättää tällainen luontainen työäly käyttämättä.

Näin ollen tartun mielelläni tarjoukseen käyttää Tarua uudelleen, ja Tarulle on suunnitteilla toinen pentue kesän juoksusta. Ikää Tarulla jo jonkin verran on, mutta neiti on kyllä kaikin puolin hyvässä kunnossa :) Toivottavasti saisin Tarun tulevista pennuista tälle sukulinjalle jatkajan, nyt kun Sirukin jää pois jalostuskäytöstä. Tarussa on hienosti kohdallaan niin luonne kuin vanhantyyppinen ulkonäkökin.

Näyttelyitäkin on ollut muutamat viimeaikoina, laittelen tuloksia jossain vaiheessa. Nyt sitten odotellaan Ninnin ja Oton pentujen syntymää :)

-Johanna-

23.4.2019: Tänään Ninni kävi ultrassa ja olihan siellä pentuja näkyvissä, jonka tiesinkin kun tyttö niin muuttunut ja hieman jo pyöristynytkin. Iso pentue tulossa!! Eläinlääkärin arvio ultran mukaan ainakin kuusi, todennäköisesti seitsemän.saattaa enemmänkin. No hu tiedossa kesäksi sitten vilskettä ja vipinää:) Nyt sitten Ninnin kanssa keskitytään loppuodotukseen ja toivotaan kaiken sujuvan hyvin.

-Johanna-

17.3.2019: Ninnille pentuja laitettu tilaukseen :) Ninnille (Kauniin Louna) laitoin tässä jokusen aikaa sitten jalostustoimikuntaan urosehdokkaat menemään, ja listassa mukana oli myös meidän Otto (T. Fabio).Oton suhteen ei saatu jalostustoimikunnan hyväksyntää, perusteluna pelkästään heidän mielipiteensä Oton riittävästä jälkeiläismäärästä. Terveydellistä estettä yhdistelmälle ei kuitenkaan ole. Tästä syystä päädyin käyttämään kuitenkin oman lauman urosta Ninnille, sekä samalla päätin olla enää antamatta Ottoa jalostuskäyttöön ulkopuolisille. Näin myös se jälkeiläismäärä pysyy aisoissa. Ja mielestäni Otto täydentää Ninnin puutteita täydellisesti, niin ulkomuodon kuin luonteen suhteen :)

Ninnin juoksua odoteltiin pitkä tovi, mutta nyt on rakkauden hedelmät laitettu alulleen, ja astutus on onnistunut muutamaankin otteeseen. Pentujen odotellaan syntyvän viikolla 20. Yhdistelmästä lisää pentueet osiossa.

-Johanna-

31.1.2019: Oho!! Ompas aikaa kulunut edellisestä päivityksestä :) Joku ilmeisesti laiskistunut. No mitäs meille kuuluu. Lauma samana pysynyt ja normi elämää vietetään koirien kanssa touhutessa. Muutamat näyttelyt käyty ja tulostenkin kirjaaminen tänne jäänyt vähän retuperälle :) No kirjasin loppuvuoden tulokset ja viimeisemmän Kuopion jalostuspäivä näyttelyn. Koitetaan vastaisuudessa pysyä ajantasalla noiden kirjaamisessa.

Vuoden vaihteessa käytettiin Elinan kanssa Missiä luustokuvissa (hieman ehkä hätiköityä aiemmin). Kyynäreet tytöllä siistit ja eläinlääkärin mielestä lonkat ei C:tä huonommat. Matala lonkkamalja ja hieman löysyyttä. Siinä sitten pähkäiltiin, että laitetaanko jo kennelliittoon menemään ja pistettiin kuitenkin. No miten sitten kävikään tulos pätkähti lonkkien osalta C/D. No kuvataan Missin lonkat vuoden päästä uusiksi ja katsotaan muuttaako ikä tulosta.

Myös Ninni kävi nyt alkuvuodesta virallisissa terveystarkastuksessa. Onneksi Ninnin kanssa kävi parempi tuuri :)

Tytön priima tulokset; silmät OK, polvet 0/0, kyynäreet 0/0 ja lonkat A/A.

Pentusuunnitelmia sitten on tälle vuodelle ainakin Ninnin osalta. Uroksia olen tytölle katsellut ja joitakin ehdokkaita jo mielessä on. Katsotaan nyt miten nuo juoksut Ninnille tulee. Nythän Ninnin juoksun pitäisi kohta alkaa, mutta tästä juoksusta en neitiä vielä astuta. Mutta jos kovin juoksua alkaa pitkälle kevääseen panttaamaan, niin silloin voisi astutus olla jo tästä juoksusta. Kuitenkin viimeistään tänä syksynä olisi Ninnille pentutoiveita :)

Sijoitustyttö Siru myös terveystarkastetaan loppukeväästä, ja jos Sirun kohdalla kaikki on ok niin Sirulle sitten pentuja suunnitelmissa loppuvuodesta.

Meidän Otollekin siunautui viime vuodelle jälkikasvua Hippusen kenneliin neljän komean pojan verran :)

Tässäpä tärkeimmät kuulumiset tuon edellisen päivityksen jälkeen, koitetaan tästä lähin olla ahkerampia päivityksien suhteen :)

-Johanna-

10.7.2018: Eilen jouduin viemään meidän vanhimman Cessi muorin viimeiselle matkalle :(

Cessillä kunto romahti yhtäkkiä viikonlopun aikana, hyvä että tarpeillaan jaksoi käydä. Ei tullut mummeli enään haukkuen ovelle vastaan vaan makoili apaattisena. Kipuja ei tuntunut silti niinkään olevan vaan jotenki tuntui, että mummelilta loppui kunto ja elämänhalu. Olin etukäteen tähänpäivään varautunut, kun vanhuuden merkit olivat olleet ilmassa jo viimeisen vuoden aikana. Joten päätin päästää rakkaan ikuiseen lepoon. Raskastahan se itselle on, mutta olen varma siitä, että Cessille se oli helpotus.  Paljon kerettiin yhdessä lähes täysien 13:sta vuoden aikana kokea. Ja ilman Cessin tuloa taloon, ei meillä varmaan näitä lappalaisia olisi. Elämäni ensimmäinen ja kultainen lappalainen:) Onneksi Cessi elää joukossamme jälkipolvissa. Enkä kyllä kadu päivääkään, että tällä ihana luonteisella koiralla olen kasvatustyöni aikoinaani aloittanut. Cessiä kaipaamaan jää niin moni täällä kotosalla.

Cessi 30.7.2005-9.7.2018

" Minä saatoin sinut pehmeään lehtoon.

Koirille varattuun ikuiseen kehtoon.

Tuuditin uneen, kuin pehmoiseen lumeen.

Silitän kerran, itken kesäsateen verran.

Ihan kaikesta kiitän.

Muistot lohdutuksekseni elämänkirjaani liitän. "

Suru on musertava, mutta tiedän että sinulla on nyt hyvä olla.

Kiitos Cessi kaikista näistä vuosista. Annoit elämääni niin paljon.

Raskas on kesä ollut kun kaksi koiraa saatettu lyhyellä aikavälillä ikuiselle matkalle. Suruun auttaa varmaan aika ja kultaiset muisto säilyy.

-Johanna-

5.6.2018: Kuningatar on laumastamme poissa :(

Piitu 25.4.2011 - 4.6.2018

" Nyt olet vapaa ja mukana tuulen. Saat kulkea rajalla ajattomuuden

Olet kimallus tähtien, pilven lento. Kasteisen aamun kuiskaus hento.

Kiitos rakas näistä vuosista, pysyt kultaisissa muistoissa aina."

- Johanna -

6.2.2018: Uusi vuosikin on jo ennättänyt pyörähtämään, ja mitäs meille kuuluu? Kotona koirakokoonpano on vuoden 2017 aikana lisääntynyt kahdella uudella tulokkaalla, Ninnillä (Kauniin Louna) sekä Missillä (Pikku-Pakkasyön Kaunehin Oot). Nuorison kanssa pyritään käymään ahkerasti näyttelyissä, ja eiköhän nuo vanhemmatkin kehäkonkarit löydy pitkin vuotta näyttelykehistä.

Kotosalla Cessi-muori (Cecilia) vielä jaksaa pyöriä kotioloissa, vaikka kovin raskaaksi muorin hengittäminenkin on käynyt. Cessillä tulisi kesällä 13 vuotta ikää, hyvä koiran ikä jo. Cessin kanssa elellään muorin jaksamisen mukaan. Viivi (T. Viima) puolestaan pitää edelleen johtajan paikkaansa laumassa, ja kuluttaa aikaansa kotosalla johtoa pitäen, Cessi-emän hoivassa taikka omien säännöllisten karkumatkojen parissa. Piitu (Peikkovuoren Aamunkuiskaus) meillä on edelleen hankala tapaus, kun neiti olisi niin ihmisen koira, mutta laumassa ei ole tullut pitkiin aikoihin toimeen toisten kanssa. Otto (T. Fabio) meillä edelleen on ja tulee olemaan lauman ainut uros, se ainutlaatuinen "mamman poika" :) Sani (T. Xakira) viettää myös leppoisaa kotikoiran eloa lauman parissa. Hertta -tyttösellä (T. Roihuva Sydän) oli hieno näyttelyvuosi, ja nyt ollaan jonkin aikaa kotosalla näyttelytauolla ja kasvatellaan rauhassa turkkia takaisin. Hertan päivätouhuihin kuuluu nuorison "viihdyttäminen" :) Ninni (Kauniin Louna) ja Missi (Pikku-Pakkasyön Kaunehin Oot) liittyivät kokoonpanoon mukaan, ja hyvin ovat sopeutuneet laumaan :) Ninnin kanssa on vain saatu harmaita hiuksia, kun neiti on melkoinen houdini karkaamaan tarhasta ja aitauksesta. Ninni hakee omaa lähestymistapaansa lauman keskellä, kun taas Missi on harkitsevampaa luonteensorttia, ja osaa jättää vanhemmat koirat omiin oloihinsa mikäli niin tahtovat aikaansa viettää :)

Malla (Dagolas Fantasy) edelleen asustelee Simossa ihanan vanhan ihmisrouvan eläkekaverina :) Välillä kuullaan kuulumisia, ja hyvin on yhteinen aika tällä kaksikolla sujunut.

Sijoitustyttönen Siru (T. Kesäheinä) asustelee Taru-emänsä kanssa, ja on myös aloittanut näyttelyuransa tämän vuoden alusta. Hieno nuori neiti, ja toivottavasti tulee jatkamaan Taikalumon -geenejä :)

Kasvateista kuullaan välillä, ja kuvia nähdään silloin tällöin :) Suurimmalla osalla on mennyt mukavasti ja kasvatit kasvaneet hyvää vauhtia aikuisikään. Ensimmäisistä Taikalumon -pennuistakin tulee jo tänä vuonna 9 vuotta täyteen. Mukava olisi kuulla jatkossakin miten kasvateilla on mennyt ja kuvia on aina mukava saada :)

Parempaa tätä vuotta, ja nähdään koiratouhuissa!

- Johanna & Jenna -