Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuosi 2016

12.12.2016: Viime perjantai-illasta hyppäsimme Jennan kanssa junaan, olin ilmoittanut Hertan ja Oton Helsinki Winner KV-näyttelyyn. Junamatka sujui ihan hyvin kaksikon kanssa, vaikka Herttaa kyllä hieman hirvitti asemalla ohi kiitävät junat. Hienosti tyttö kuitenkin ihan itse hyppäsi junan kyytiin :) Takaisin tullessa Hertta ei enään ollut moksiskaan koko junasta :) No itse näyttely meni yli odotuksien. Lähdin sillä mielin ettei meillä ole noissa voittaja näyttelyissä koskaan ollut tuuria. Hertalla oli jopa Junior Winner-titteli ns. tosi hilkulla, tytön sijoittuen junnuissa toiseksi :) Saa kyllä olla enempi kuin tyytyväinen tytön sijoitukseen. Tuomarina meillä toimi oma rotutuomarimme Tapio Kakko. Tässä sitten hänen antamansa hyvät arvostelut kaksikosta :)

Otto VAL ERI4 SA PU4

" Hyvät uroksen mittasuhteet, sopiva luusto. Hyvän muotoinen pää, hieman pyöreät silmät. Erinomaisesti kulmautunut. Hieman löysä välikämmen. Erinomainen turkin laatu ja häntä. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne"

Hertta JUN ERI2 SA PN3 VASERT

" Hyvät mittasuhteet ja luusto. Oikean muotoinen pää, hyvä ilme. Sopivasti kulmautunut. Hieman pysty lantio. Hyvä karvan laatu ja häntä. Liikkuu hyvin, takapotkua saisi olla enemmän. Miellyttävä luonne ja esiityminen."

- Johanna -

17.11.2016: Viime viikonloppuna starttasimme lauantaina aamuyöstä auton keula kohti Jyväskylää, missä oli kaksipäiväiset KV-näyttelyt. Mukana meillä oli Otto ja Hertta. Tosi hieno viikonlopusta tulikin. Lauantaina isä ja tyttö vetivät huippusijoitukset Oton ollessa ROP ja Hertalle herui neljäs serti :) Lauantaina tuomarina lappalaisilla oli ruotsalainen Karl-Erik Johansson. Tässä Jennan suomennus arvosteluista:

Otto VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP

" Erinomainen tyyppi, voimakas koira. Hyvin kaunis pää, hyvä otsapenger, täyteläinen kuono-osa, hyvä ilme, hyvä purenta. Kaunis kaula ja selkälinja. Oikein kannettu häntä. Erinomainen rintakehä, erinomaiset kulmaukset. Liikkuu erittäin hyvin. Esiintyy hyvin. Hyvä turkki. Klassinen lapinkoira."

IMG_20161112_142928.jpg

Hertta JUN ERI1 SA PN3 SERT

" Erinomainen tyyppi. Hyvin kaunis pää, tummat hieman pyöreät silmät, hyvä purenta. Kaunis kaula ja selkälinja. Oikein kannettu häntä. Erinomainen rintakehä, hyvät kulmaukset. Erinomaiset liikkeet. Hyvä turkinlaatu, esiintyy hyvin."

Sunnuntaina ei niin huippusijoituksia tullut, mutta tosi hyvin kuitenkin, ja molemmille ERI:t. Tuomari kertoi oman näkökantansa lapinkoiran tyypistä, mikä hänen mielestään on lyhyt runkoinen ja vahvapäinen koira. No, lyhyttä runkoa ei meidän kaksikolta kyllä löydy, ja Hertalle tuomari olisi toivonut vahvempaa päätä. Tuomarina toimi siis vanha herrasmies Esko Nummijärvi. Tässä hänen antamansa arvostelu koirista:

Otto VAL ERI3 SA

" Rotutyyppi erinomainen. Pitkältä vaikuttava. Raskas vaikutelma. Kaunis pää, korvat. Hyvä selkä, häntä. Hyvä rinta, raajat. Hyvä karva. Erinomaiset kulmaukset. Liikkuu ja esitetään hyvin."

Hertta JUN ERI2

" Rotutyyppi erinomainen. Ok mittasuhteet. Kevytpiirteinen pieni pää. Kauniit korvat. Hyvä selkä, korvat, karvapeite. Liikkuu erinomaisesti. Esitetään hyvin."

- Johanna -

10.10.2016: Huh, nyt alkaa pikkuhiljaa olla viikonlopusta selvennyt. Eilen vietimme päivän Torniossa lappalaiskoirien erkkarissa. Aamulla pakkasimme Jennan ja Sannan kanssa neljä koiraa autoon, mukana siis Otto, Lumi, Hertta ja Taru (T. Taruolento). Paikalle saapui myöskin pentuihin Lumen poika Poke (T.Hohtava Kuutamo). Tarun kanssa olemme ahkerasti reenailleet näyttelyä varten, kun sain päähäni että ois ihan kiva esittää ekaa kertaa kasvattajaluokkakin :) Kiitos Sannalle, että sain Tarun joukkoon mukaan. Taru-tytölle tämä oli siis elämänsä toinen näyttely kokemus :)

Päivä oli kyllä tosi huikea meidän osalta, josta vieläkin olen päästä pyörällä. Ja muistoihin jää varmaan iäksi. Meillä oli tosi huippu päivä! Ja sijoitukset kyllä semmoisia mistä ei osannut haaveillakkaan. Jenna esitti urosten pikkupennuissa Poke-kasvatin, Poken saaden hyvän ensimmäisen arvostelun. Hertta sitten esiintyi junnuissa, joita oli 17 ilmoitettu. Ja voitto oli minulle jo siinä, että Henttu yllätykseksi voitti luokkansa kera SA:n.

Jenna sitten pyöräytti Oton urosten kehässä, juosten sieltä sitten Lumea esittämään AVO-luokkaan. AVOissa minulla oli myöskin esitettävänä Taru. Ja kyllä nämä meidän neidit yllättivät kumpainenkin. AVO-luokan 21 nartun joukosta Lumi sijoittui toiseksi ja Taru kolmanneksi, sekä kumpikin saivat myöskin SA:t, joten meidän neidit pääsivät kaikki PN-kehään jatkamaan.

DSCN5348.JPG

Noh, PN-kehässä Hertta sitten veti semmoisen yllärin, että sitä sulatellaan vieläkin. Meidän juuri vastikään 1-vuoden täyttänyt pikkuneiti veti ykköspaikan 70:n nartun joukosta! Sijottuen lopuksi VSP:ksi :)

Näyttelyn loppupuolella esitimme sitten ensimmäistä kertaa kasvattajaluokan näillä neljällä koiralla ja siinäkin sijoitus oli ihan huippu :) Kahdeksan ryhmän joukosta ylsimme kolmannelle pallille kera KP:n. Alla meidän poppoon arvostelut.

Tuomarina uroksilla Kurt Nilsson. Arvostelu oli siis ruotsiksi, joka on vapaasti suomennettu. Tuomarina nartuilla oli Hannu Talvi.

DSCN5285.JPG

Otto VAL ERI

"Hyvä pää ja ilme, hyvä kaula, hyvät mittasuhteet. Erinomainen rinta-osa, hyvin kulmautunut, hyvät raajat ja käpälät, hyvät liikkeet."

DSCN5313.JPG

Hertta JUN ERI 1, SA, PN 1, SERT, VSP

" Musta vaalennuksin, ihanne koko ja mittasuhteet. Kaunis ilmeinen vahva pää. Kauttaaltaan erinomainen rakenne, näyttävä turkki ja häntä. Tehokas liike, ryhdikäs luonne "

DSCN5269.JPG

Lumi AVO ERI 2, SA

" Musta merkein, ihanne koko, hyvät mittasuhteet, vahva hyvä pää, kauttaaltaan erinomainen rakenne, hieman pehmyt peitinkarva, hyvä häntä J-koukkua kärjessä, hieno esiintyminen ja luonne, tehokas liike "

DSCN5254.JPG

Taru AVO ERI 3, SA

" Tumman ruskea, ihanne koko, mittasuhteiltaan oikea, hyvä voimakas pää, kauttaaltaan erinomainen runko ja raaja rakenne, turkki ei aivan parhaimmillaan, muhkea häntä, esiintyy mallikkaasti ja luonne mallikas "

DSCN5362.JPG

Taikalumon kasvattaja ryhmä KASV 3, KP. Hannun Talven arvioimana.

" 3 yhdistelmästä. Korkea tasoinen ryhmä rotunsa edustajana. Hienot sukupuolileimat, vahvat luustot, hyvät mittasuhteet ja turkit. Mielyttävät luonteet. Edustaa rodunsa erinomaista tasoa. "

Tosi huippu hieno päivä ja mukavaa oli kehän laidallakin hyvässä seurassa, ja kiva oli nähdä paljon tuttuja ja kiitos kaikille onnitteluista ja iso kiitos meidän esitysapulaisille Jennille ja Venlalle!

- Johanna ja Jenna -

 

29.8.2016: Hertan kanssa tuli vietettyä ns. näyttelyviikonloppu. Lauantaina ajelimme Kalajoelle, jonne olin myös Oton ilmoittanut. Mutta, koska Hertalla oli juoksut pahimmoilleen menossa ja olin yksin liikenteessä, niin toinen piti jättää pois. Jonkin aikaa mietin kumman kanssa lähden liikenteeseen ja päätin sitten, että Otto jää kotia. Odotuksia ei ollut, kun en koskaan tällä tuomarilla ollut keneenkään kanssa käynyt, eikä mitään hajuakaan minkä tyyppisistä koirista pitää. Sen vaan koiranetistä katsoin, että antaa kyllä arvosteluja laajalla skaalalla. No päätin Hentun kanssa kokeilla onnea :) Ja sitä kyllä tulikin!! Yli odotuksen:) Neiti sijoittui PN1:ksi saaden toisen sertinsä ja tuomari vieläpä sijoitti tytön ROP:ksi:) Ryhmäkehässäkin vielä hienosti RYP4. Kalajoella oli aivan hirmuinen myrsky, satoi ja tuuli, mutta eipä ne ilmat haitannut meidän tunnelmaa :)

Sunnuntaina sitten vuorossa oli Yppärin ryhmis. Sääkin oli paljon parempi, aurinkoinen loppu kesän sää. Ja kivaa oli kehän laidalla. Hertta jaksoi hienosti vielä tämänkin reissun ja tyytyväinen olin tytön sijotukseen :) Yppäristä sitten kotiin tuotiin varaserti.

Kalajoella tuomarina meillä oli  Ahlman-Stockmari Tanya joka otti myös 5-ryhmän ja Yppärissä tuomarina Poti Sakari. Tässä tytön arvostelut!

Kalajoki RN: JUN ERI1 SA PN1 SERT ROP RYP4

" 10 kk, Erinomaista rotutyyppiä oleva narttu. Rodunomainen pää, erinomaisella otsapengereellä. Hyvä runko ja raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset. Kauttaaltaan feminiininen. Hyvä häntä ja karvapeite. Liikkuu hyvin. Oikea ylälinja liikkeessä"

14192732_295570350818327_4851713212085146671_n.jpg

Yppäri RN: JUN ERI1 SA VASERT

" Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko ja raajarakenne. Hyvä turkki ja häntä. Hyvä liike. Rauhallinen luonne."

14183803_295430984165597_2201794738317503020_n.jpg

Nyt sitten ollaan näyttelyistä jonkin aikaa tauolla. Lokakuussa sitten erkkariin, minne sitten muitakin kasvatteja olisi  tulossa :)

-Johanna-

14.8.2016: Eilen vuorossa oli Oulu KV, jonne haalauduin Oton ja Hertan kanssa. Ilma oli mitä kamalin. Meidän kehät alkoi jo ensimmäisenä, onneksi. Koska silloin vettä ei vielä niin paljoa satanut. Kotiin lähdettyä kamoja kasatessa kastui sitten ihan kunnolla. Tuomarina meillä oli tällä kertaa ruotsalainen Kurt Nilsson. Ja ihan kivasti meillä meni. Hertta yllätti taas voittaen oman luokkansa seitsemän junnun joukosta. Ja tällä kertaa sai myöskin sen sa:n. En nyt tähän ala arvosteluja kirjoittamaan, kun ne on ruotsiksi. Mutta kummallakaan ei mitään negatiivista arvosteluissa ollut ja tulokset menivät seuraavanlaisesti: Otto VAL ERI 3 SA PU4 ja Hertta JUN ERI 1 SA VASERT.

Huomenna menemme vähän eri harrastuksen pariin. Viivin kanssa lähdetään kokeilemaan lammaspaimennusta:)

-Johanna-

8.8.2016: Viikonloppu tuli vietettyä Kuopiossa. Lauantaina ajelimme Jennan kanssa Rauhalahden leirintäalueelle, yövyimme ns. leikkimökissä. Hieman ahdasta oli, kun mukana neljä koiraa Otto, Hertta sekä turistikoirat Usva ja Halla.Noh, yks yö menee kyllä missä vaan.

Sunnuntaina sitten oli vuorossa Sawo Show näyttely. Tosi hellepäivä tuli raviradalla vietettyä. Meiltä Otto ja Hertta olivat kehään menossa ja Usva sekä Halla siis turistina mukana. Oton jälkikasvusta myöskin Oula oli paikalla. Jenna esitti vuorostaan Oton :) Ja kyllähän siinä tuli jännitettyä kehän laidalla, kun Otto löi kunnon potin voittaen ensin valioluokan seitsemän valion joukosta, ja jatkaen paras uros kehään ja siellä jälleen ykköspaikalle. Hienosti poikansa Oula seurasi isäänsä sijoittuen kolmanneksi saaden sertin :) Onnea Anne ja Oula :) Hertta esiintyi myös hienosti voittaen junnuluokan, mutta sa jäi saamatta, kun oli tuomarin mielestä vielä pentumainen :) Tuomarina meillä toimi Tuula Savolainen. Arvostelut olivat seuraavanlaiset.

Hertta JUN ERI1

" 10kk. Pentumainen, hyväryhtinen nuori narttu. Hyvä pää. Kuono saa vahvistua. Hyvät korvat. Tilava rintakehä. Hyvin kulmautunut. Kapeat takaliikkeet. Hyvin kannettu häntä. Hyvä laatuinen turkki. Reipas sivuaskel."

Otto VAL ERI1 SA PU1 CACIB VSP

" Hyvä ryhtinen uros, jolla hyvä raaja korkeus. Kaunis linjainen pää. Hyvät korvat. Erinomainen eturinta. Tilava rintakehä, hyvä asentoinen leveä lantio. Karvan vaihto kesken, hyvä karvan laatu. Yhdensuuntainen edestakainen liike. Sopiva askelpituus. Hyvä häntä."

Loisto viikonloppu siis takana ja tosi tyytyväisiä ollaan, en tosiaankaan odottanut Otolle kummempaa sijoitusta, kun karva on tällä hetkellä mitä on; kesäturkki :) Mutta ylläreitä näköjään tulee :)

-Johanna-

17.7.2016: Eilen ajelimme Jennan ja Usvan seurassa Kuusamon ryhmikseen. Vettä tuli kuin aisaa ja kyllä siinä ei itseänsä järin viisaaksi tuntenut. Ajatuksena, että onko järkeä ajella satoja kilometreja näyttelyyn kun ilma on mitä kamalin.. No huvinsa kullakin :) Tuomarina toimi vanhempi herra Raimo Viljanmaa, jota näytti suurin osa koirista pelkäävän. Taisi ollakin eräänlainen luonnetesti tuo Viljanmaan kehässä käynti. Itsellä mukana koirista oli kolmessa polvessa tytöt Cessi, Viivi ja Hertta. Hyvät arvostelut jokainen sai vaikkakin kaikki kolme väistelivät tuomaria ja mittaamista. Ennenkaikkea olin tyytyväinen Viivin käyttäytymiseen, kun tyttöhän ei sen kummemmin ole näyttelyissä pyörinyt, ja kun Viivi pötki aamulla piiloon kun olimme lähdössä. Se kun ei koskaan ole tuosta hommasta tykännyt :)

Tässä tyttöjen arvostelut:

Hertta JUN ERI1

" Tehokas liike. Hieman väistellen esiintyvä kaunispäinen narttu, hyvät korvat. Sopiva järeysaste ja mittasuhteet. Erinomaiset raajat. Turkki selältä hieman makaavaa, hyvä häntä."

Viivi AVO EH

" Erinomainen liike, kaunis nartun pää, hyvät korvat, rungoltaan sopivan voimakas, mittasuhteeltaan oikea, raajat kokonaisuuteen sopivat oikea-asentoiset. Turkki hieman villava, häntä saisi olla näyttävämpi. Esiintymiseen tarvitsee varmuutta."

Cessi VET EH3

" Vetreästi liikkuva veteraani, kaunis nartun pää, väistellen esiintyvä narttu, rungoltaan sopivan voimakas, mittasuhteeltaan oikea, kokonaisuuteen sopivat raajat, erittäin runsas kellanruskea turkki, hyvin kannettu häntä. Väistely madantaa arvosanaa."

Jennan Usva sijoittui hienosti AVO EH4 karvattomassa lookissaan :)

-Johanna-

11.7.2016: Viime viikonloppu menikin sitten näyttelyiden tiimoilla. Lauantaina perinteinen Oulu KV ja sunnuntaina vuorossa oli Kokkola KV.

Lauantaina Oulussa koirista mukana olivat Otto ja Piitu, sekä Hertta korkkaamassa junnu-luokan. Odotukset eivät kyllä olleet korkealla. Otto ja Piitu ilman pohjavillaa ja Hertasta en osannut mitään ennakoida, kun vasta pentuluokasta siirtyi "isojen" kehiin. Oton tiesinkin ettei se tuolla turkilla SA:ta tule saamaan, mutta tytöt yllättivätkin sitten täysin omilla sijoituksillaan. Tuomarina lappalaisilla toimi Jussi Liimatainen.

Sunnuntaina ajelin sitten kohti Kokkolaa ja mukana Otto sekä Hertta. Pikku-Henttu löikin oman sijoituksensa lauantaista vielä paremmaksi saaden ensimmäisensä sertinsä, toivoittavasti ei sitten ensimmäinen ja viimeinen ole :)

Tässä arvostelut ja sijoitukset.

Oulu KV

Hertta: JUN ERI2 SA

"Lupaava juniori, hieman pitkä kuono-osa, muuten hyvä pää. Kaunis kaula ja ylälinja. Erinomainen etuosa ja runko. Hyvä luusto. Erinomainen hännän kiinnitys ja takaosa. Erittäin hyvät sivuliikkeet."

Piitu: VAL ERI1 SA PN3

" Hyvin rakentunut narttu, pää voisi olla täyteläisempi. Erinomainen ylälinja. Erinomainen etuosa ja runko, vahva luusto, hyvin kannettu häntä. Tehokkaat ja tasapainoiset liikkeet joka suunnasta.

Otto: VAL ERI

" Erinomaiset mittasuhteet. Erinomainen pää ja ilme, erinomainen ylälinja, tiivis hyvin kulmautunut etuosa, hyvä runko ja luusto, erinomainen häntä ja takaosa. Erinomaiset liikkeet joka suunnasta.

Oulussa oli myöskin junnuluokan korkkaamassa Hertan sisko T. Rillastiina "Hilla" saaden tulokseksi hienosti EH:n. Kiva oli tyttöä nähdä :)

Kokkola KV

Hertta: JUN ERI1 SA PN4 SERT

" Erittäin hyvätyyppinen, hyvä luustoinen narttu, jolla hieman kevytpiirteinen kaunisilmeinen pää. Kauniit pienet korvat. Hyvä runko ja häntä. Oikein kulmautuneet raajat. Vielä kapea edestä. Hyvät sivuliikkeet. Hyvä turkki ja luonne.

DSC_6767_kopio.jpg

Kuvat: Marita Päivärinta

DSC_6556_kopio.jpg

Otto: VAL ERI

" Erittäin hyvätyyppinen, riittävä luustoinen uros. Kaunis ilmeinen pää, joka voisi kuono-osaltaan olla voimakkaampi. Hyvät korvat. Hyvä runko ja häntä. Hyvin kulmautuneet raajat. Tehokas liikunta. Riittävän karkea karva, ei tänään parhaassa turkissaan. Hyvä luonne.

Kokkolassa tuomarina toimi lapinkoirien kasvattaja tuomarimme Eija Lehtimäki.

-Johanna-

21.5.2016: Tänään ajeltiin Jennan kanssa Oulaisiin ryhmikseen. Mukana Hertta ja isi-Otto. Kiva melkeinpä helle sää tällä kertaa. Tuomarina lappalaisilla oli Katja Partanen, joka olikin meille ihan uusi tuttavuus. Hertta edelleenkin esiintyi pentuluokassa ja tällä kertaa narttupentuja oli kaksi. Tuloksena Rop, . Tämä taisikin olla Hentun viimeinen pentuluokka, pidetään nyt vähän taukoa. Joten junioriluokka korkataan sitten heinäkuun KV-näyttelyissä. Jos tuo Oton turkkikin olisi silloin vaihtunut. Alla parivaljakon arvostelut.

Hertta: PEK1 KP ROP-pentu

"Hyvin kehittynyt nuori narttu 7kk. Hyvät nartun mittasuhteet. Kauniit korvat ja silmät. Pää saa vielä kehittyä. Muuten erinomaisesti kehittynyt runko ja luusto. Erinomaiset kulmaukset. Samoin turkin laatu. Liikkuu hyvin.

Otto: VAL ERI2 SA

" Hyvät uroksen mittasuhteet. Komea uroksen pää. Erinomainen runko. Hyvä luuston vahvuus ja kulmaukset. Liikkuu tehokkaasti ja vapaasti. Erinomainen turkin laatu joskin karvanvaihto kesken. Miellyttävä luonne. Upea vaalea parkinväritys"

-Johanna-

15.5.2016: Eilen oli vuorossa Keminmaan ryhmis. Mukana pitkästä aikaan Otto sekä tietty tyttärensä Hertta. Kiva, kun noin lähellä oli näyttely niin ei matkaan mennyt aikaa. Ilma oli vaan aika kolea ja vettähän alkoi  sitten lopussa satamaan. Mutta mitä nyt yhdestä vesisateesta, kun päivä oli muuten meidän osalta huikea :) Hertta esiintyi ihan kivasti pentuluokassa. Nyt narttu pentuja oli peräti kolme, ettei ihan yksin tarvinnut olla. Otto sitten tempas itsensä urosten voittajaksi ja lopussa Rop:ksi :) Ryhmäkehässä en kyllä odottanut sitten mitään vaan ajattelin, että käydään nyt sieltä lämmintä kattä paiskaamassa. Sanoinkin Otolle, että ei me täällä sijoituta ja kohta pääset kotiin, mutta kuinkas ollakaan tuomari sijoitti Oton ryhmän ykköiseksi. Olin kyllä aivan älläkällä lyöty :) Matka jatkui siis BIS -kehään ja sielläkin Otto sijoittui hienosti toiseksi :) Aivan mahtava päivä siis. Tuomarina lappalaisilla oli meidän oma rotutuomari Tapio Kakko, joka myöskin tuomaroi 5 ryhmän. BIS -kehässä sitten tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen.

Tässä arvostelut:

Hertta PEK2, KP:

" Pienikokoinen hieman matalaraajainen narttu. Hyvä ilmeinen pää. Otsapengertä voisi olla enemmän. Sopivasti kulmautunut, mutta pysty lantio. Hyvä häntä. Runsas pentuturkki. Hyvä luonne. Saisi liikkua pitemmällä taka-askeleella."

Otto VAL ERI1,SA,PU1,ROP,RYP1,BIS2:

" Hyvä koko, mittasuhteet, voimakuusaste. Hyvä karva ja häntä. Erinomainen pää. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne."

ottobis2.jpg

-Johanna-

8.5.2016: Eilen pyörähdin tyttöjen (Hertta&Piitu) kanssa Posion ryhmänäyttelyssä. Ihan hyvä auringoinen sää suosi meitä ja kivaa oli pitkästä aikaa kehänlaidalla viettää aikaa. Tuomarina lappalaisilla toimi Marja Talvitie jolla oli kyllä tiukka arvostelu sille päivälle. Kaikki lappalaiset tuntu olevan ahtaita takaa ja löysiä edestä:) Tämä olikin Hertan eka esiintyminen ja ihan tyytyväinen olin tytön käytökseen, malttoi ihan kivasti seisoa aloillaankin:) Hertta oli kylläkin ainut pentu joten sai ihan yksin juosta:) Tässä neitien arvostelut ja tulokset.

Hertta:

"Takaa hieman ahtaasti liikkuva. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Kaunis nartun pää. Hieman pysty olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Hyvä hännän kiinnitys, oikea kantotapa sekä seisten että liikkeessä. Tulossa hyvä karva. Rodunomainen luonne"

PEK1 KP ROP-pentu

Piitu:

" Aavistuksen matala raajainen, kuitenki hyvä tyyppi. Hieno pää ja hyvä ilme. Löysähköt kyynärpäät, hyvät takakulmaukset. Hyvä karva. Liikkuu takaa ahtaasti, löysästi edestä. Hyvin sivulta katsottuna."

VAL EH2

-Johanna-

2.2.2016: Vuosi vaihtui ja näyttelyissä tuli tammikuun aikana jonkin verran käytyä, vaikka Otto aloitti pudottamaan turkkiansa juuri ennen perinteistä Kajaanin tamminäyttelyä:) Siitä huolimatta ihan kivasti mennyt. Varsinkin tammikuun lopulla käydyssä Kuopion jalostuspäivänäyttelyssä, josta ensin ajattelin jättää pojan kokonaan kotia, mutta onneksi otin mukaan. Otto yllätti Kuopiossa täysin ollessaan paras uros 4 huimasta 43 uroksen seasta.

Tässä tammikuun näyttely tulokset kera arvostelujen.

Kajaani KV 10.1 

Otto:

"Erinomaine, kookas, mutta kuitenki rotutyypillinen kokonaisuus, hyvä sukupuoli leima, miellyttävä pää ja ilme. Kaunis hännän asento ja ylälinja, hieman niukka eturinta mutta hyvä runko. Ei aivan parhaassa turkissa mutta laatu hyvä, sopiva luusto ja kulmaukset, tasapainoiset liikkeet ja mielyttävä käytös."

VAL ERI, tuomarina Riitta Niemelä

Raahe RN 23.1

Otto:

 " Parkinruskea vaalein merkein. Mittasuhteet OK. Ilmeikäs pää, hyvät korvat. Hyvä runko. Riittävä raajaluusto. Karvapeite ei parhaimmillaan. Hyvä häntä. Joustava liike. Miellyttävä luonne."

VAL ERI 2 SA PU 3, tuomarina Matti Palojärvi

Kuopio jalostuspäivänäyttely 31.1

Piitu:

 " Tasapainoisesti rakentunut, erinomaista tyyppiä oleva varsin voimakas narttu. Erinomainen raajaluusto, täyteläinen runko. Kaunis ryhti. Voimakas täyteläinen pää, jossa ilme voisi olla vieläkin viehättävämpi. Kevyet vapaat liikkeet."

VAL ERI 3 SA,  tuomari Jaana Hartus

Otto:

 " Erinomaiset mittasuhteet, tyyppi & ääriviivat. Oikean mallinen pää, erittäin hyvin asettuneet hyvä karvaiset korvat. Turkin väriin sävyttyneet silmät. Hyvä kaula, ylälinja ja hännän kiinnitys. Erittäin tasapainoiset kulmaukset, keskivahva raajaluusto. Erittäin laadukas karvapeite. Itsetietoinen mutta miellyttävä käytös.

VAL ERI 2 SA PU 4 , tuomari Markku Mähönen

-Johanna-