Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuosi 2017

17.12.2017: Viikko sitten oltiin reissussa Hertan ja Oton kanssa. Matkustimme työkaverini ja hänen miehensä kanssa autolla Helsinkiin kohti messaria ja kolmipäivisiä näyttelyitä. Automatkat mennessä ja tullessa sujuivat hyvin, vaikka raskastahan se meille kaikille, ja myös koirille oli. Matkaa värittämässä oli Hertan meneillä oleva juoksu, mutta luotimme siihen, ettei Hertan tärppipäivät vielä tuolloin olleet alkaneet. Varalta Hertalle oli matkassa metallihäkki, ettei isukki-Oton kanssa sattuisi ylläreitä :D

Jottei reissu olisi käynyt tylsäksi, Otto päätti tehdä reissun toisena yönä kevythäkistään houdinit päästäkseen Hertan häkin luo vahtimaan. Siinä sitä saikin sitten keskellä yötä parsia kevythäkin saumoistaan repeytynyttä vetoketjua takaisin kiinni sukkalangalla :) Kuljimme Kaisanniemestä messariin lähijunalla, ja Otosta sekä Hertasta kehittyikin oivia kaupunkilaiskoiria junalla matkustamiseen, vaikka ensimmäisellä junamatkalla molemmat olivatkin jännityksestä korvat luimussa. Onneksi näyttelypaikalla molemmat osasivat käyttäytyä reippaasti :)

Esiintymisten puolesta meillä meni oikein mukavasti, molemmat jaksoivat pitkät päivät näyttelyissä. Ottokin osasi pääsääntöisesti olla iisisti muiden urosten joukossa Hertan juoksusta huolimatta. Hertta puolestaan jaksoi joka päivä esiintyä iloisella mielellä, ja eniten mieltä lämmitti Hertan suhtautuminen mittauskeppiin. Tätä edellisellä mittauskerralla Hertta oli säikähtänyt mittaamista niin, että meni kehässä paniikkiin, mutta tällä kertaa neiti ei edes tainnut huomata koko mittauskeppiä! :) Siinä jo itsessään oli tuulettamisen arvoista.

Kiitos minun matkaseuralle Kaisalle ja Nikolle, sekä äidille luottamuksesta antaa minun yksin viedä "mamman mussukat" isolle kirkolle :)

Vaan sitten näyttelypäivien tuloksiin ja kiitos kuvaajalle kehäkuvista :)

Henkilön Johanna Sergejeff kuva.

Henkilön Johanna Sergejeff kuva.

8.12. Helsinki Winner

Otto VAL ERI SA

"Vankka, tanakkarunkoinen uros. Hieman tukevassa kunnossa. Erinomainen luusto ja raajojen kulmaukset. Erinomainen pää ja ilme. Kaunis ylälinja. Täyteläinen eturinta. Tilava rintakehä. Paksu tuuhea turkki. Yhdensuuntaiset liikkeet. Rauhallinen käytös."

- Tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen

Hertta AVO ERI1 SA PN4 VARACA

" Tasapainoinen narttumainen kokonaisuus. Hyvät mittasuhteet. Erinomainen pää. Hyvät raajojen kulmaukset. Tyypilliset liikkeet. Oikea karvanlaatu. Liikkuu hyvin ja esiintyy rauhallisesti. Miellyttävä kokonaisuus. "

- Tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen

9.12. Pohjoismaiden voittaja

Otto VAL ERI

" Parkinruskea. Keskikokoa hieman kookkaampi. Voimakas tyyppinen. Mittasuhteiltaan hieman pitkä. Komea pää. Erinomainen runko ja raajarakenne. Turkki ei parhaimmillaan. Hyvä häntä. Kevyt, suora liike. Rauhallinen luonne."

- Tuomarina Sakari Poti

Hertta AVO ERI2 SA

" Musta vaalein merkein. Sopiva koko. Hienot mittasuhteet. Oikeanmuotoinen pää. Hyvä ilme. Hyvä kaula ja runko. Sopiva luusto ja kulmaukset. Hyvä karva ja häntä. Liikkuu tasapainoisesti."

- Tuomarina Reino Korpela

10.12. Voittaja

Otto VAL ERI

Vapaa suomennos: " Voimakas uros. Erinomainen pää ja ilme. Erinomainen kaula. Oikein hyvät mittasuhteet. Erinomainen rintaosa. Hyvät kulmaukset. Hyvä luusto. Oikein hyvät liikkeet."

- Tuomarina Kurt Nilsson

Hertta AVO ERI3 SA

" Musta vaalein merkein. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko ja raajarakenne. Turkki ei parhaimmillaan. Oikea-asentoinen häntä. Kevyt askel. Miellyttävä luonne."

- Tuomarina Sakari Poti

- Jenna -

27.7.2017: Viime lauantaina piipahdettiin Kemin KV:ssä Oton ja Hertan kanssa. Otto ei nyt Suomen puolella tälle vuotta paljonkaan ole näyttelyissä kiertänyt, joten päätin sen Kemiin ilmoittaa. Karva Otolla oli jo kivasti irti ja yritin sitä viimeiseen asti olla harjaamatta, ettei ihan kalju olisi :) Tuomarina tuolla toimi Tanya Ahlman-Stockmari, jolla Otto ei koskaan ollut käynytkään. Hertta puolestaan on viime kesänä hänen kehässä pyörähtänyt ja silloin tykkäsi kovasti tytöstä. Eipä ollut hänen mielipide Hentusta muuttunut. Hertta nimittäin sijoittui NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB JA VSP! Otto puolestaan VAL ERI.  Tässä meidän arvostelut:

Otto:

"Maskuliininen, hyvän kokoinen uros, jolla seistessään oikeat rungon mittasuhteet ja raajakorkeus. Erinomainen ilme. Hyvä otsapenger. Vahva kaula. Hyvin rakentunut edestä. Tasapainoiset kulmaukset. Oikeanlaatuinen karvapeite. Pohjavillaa saisi olla vielä enemmän, pohjia myöten auki. Erinomainen käytös. Liikkuu erinomaisesti takaa, samoin yhdensuuntainen etuliike."

Hertta:

"Tasapainoisesti rakentunut kaunisilmeinen narttu. Erinomaiset rungon mittasuhteet, kaunis ylälinja. Kokoon sopiva runko ja raajaluusto.Rodunomaiset kulmaukset. Hyvä karvapeite. Liikkuu erinomaisesti. Kauttaaltaan rodunomainen kokonaisuus."

-Johanna-

20.7.2017: Viime viikonloppuna käytin Herttaa ja Ottoa yhdessä työkaverini kanssa Ruotsin Piteån kansainvälisessä näyttelyssä. Äiti oli tuolloin töissä, ja perjantai-iltapäivästä kaappasimme näyttelypörröt mukaan ja ajelimme Tornion leirintäalueelle yöksi, jotta ei olisi Oulusta asti tarvinnut lähteä aamuyön pikkutunteina. Otto ja Hertta yöpyivät rauhassa camping-mökissä ja lauantaiaamuna suuntasimme kohti Piteåta.

Päivä oli todella lämmin, eikä näyttelypaikalta varjopaikkoja löytynyt. Koirat pysyttelivät kevythäkissä suojassa, kunnes koitti kehään menoaika. Otto esiintyi hieman machoillen toisille uroksille, ja sijoittui VAL ERI4 SA. Vielä jäi viimeinen cacib saamatta ;) Olimme jo valmistautuneet, että kohta lähdetään kotimatkalle, kunnes Hertta mennä päräytti NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB ja ROP! Siis, että mitä!? Siinä oltiin kuin puulla päähän lyötyjä, kun neitistä tulee rotunsa paras liki 70 lapinkoiran joukosta. Kyllä siinä kädet täristen ja melkein ilon itkua märisten soitettiin äitille töihin, että tämmösen voiton pikku-Henttu vei :) Ryhmäkehää odoteltiin ja siellä käytiin pikakierros juoksemassa, mutta lämmintä kiitosta vain saatiin. Vaan ei haitannut kyllä yhtään, Hertta oli ylittänyt odotukset ja jaksoi vielä tosi nätisti esiintyä ryhmäkehässäkin :)

Tuomarina lapinkoirilla toimi Jari Fors, ja alla arvostelut:

Otto:

" 5v, kellanruskea. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hyvä pää ja korvat. Kauttaaltaan hyvä runko ja raajat. Hyvä häntä ja turkki. Erittäin tehokas kevyt liike. Luonne oikea. "

DSCN6731.jpg

DSCN6742.jpg

Hertta:

" 19kk, musta vaalein merkein. Aavistuksen pitkä runko. Ilmeikäs nartun pää. Hyvät korvat. Hyvä kaula. Selässä hieman pehmeyttä, muuten hyvä runko. Hyvät raajat. Komea häntä ja turkki. Kevyt tehokas liike. Luonne oikea. "

DSCN6873.jpg

DSCN6812.jpg

DSCN6883.jpg

- Jenna -

9.7.2017: Tänään ajeltiin Hertan kans kahdestaan Ylivieskan KV:n. Oli tosi helle päivä ja ihan kiva tämmöisiä lähinäyttelyreissuja on tehdä, kun ajomatkakaan ei niin hirveä ole :) Hertta sai sijoituksen NUO ERI2 ja tuomarina tuolla toiminut Tapio Eerola oli Hertasta seuraavaa mieltä:

" Vajaa 2v. Hyvä tyyppi ja mittasuhteet. Kaunis pieni pää. Hieman leveälle asettuneet korvat. Silmät ja purenta ok. Sopiva rintakehän ja raajojen vahvuus. Erittäin hyvät kulmaukset. Hyvä turkki ja häntä. Liikkuu ahtaasti takaa. Sisäkierteisesti edestä. Pitkät askeleet."

-Johanna-

26.6.2017: Eilen tuli sitten Hertan kanssa käytyä Rovaniemen KV:ssä. Olimme Tanjan autolla liikenteessä, ja auto oli buukattu täyteen koiria :) Kaikenlaista kommellusta ennen kehää kyllä oli. Vettäkin alkoi lopussa satamaan, että kastuttiin ihan kunnolla. No kaikesta huolimatta olin tosi tyytyväinen Hertan sijoitukseen NUO ERI1 SA. Tässä Hertan hyvä arvostelu Katja Korhosen tiukassa syynissä:

" Erinomainen tyyppi. Hyvät mittasuhteet. Selvä sukupuolileima. Hyvä nartun pää, mielyttävä ilme. Hyvät korvat ja kaula. Toivoisin hieman enemmän eturintaa. Hyvä rungon vahvuus. Vankka raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset edessä ja takana. Hyvä turkki ja häntä. Liikkuu ahtaasti takaa. Yhdensuuntaisesti edestä. Tasapainoinen sivuliike. Mielyttävä kokonaisuus."

-Johanna-

20.6.2017: Viime lauantaina aamuyhdeksältä lähdimme Kingtoursin järjestetylle näyttelymatkalle kohti Norjan Tromssaa. Mukana meillä oli Otto ja tytär Hertta. Emme odottaneet paljoakaan, kun Otonkin turkki oli mitä oli; vaalentunut ja karvaa lähti harjatessa ihan mukavasti. Hertta nyt puolestaan vähän kuin lähti isukilleen kaveriksi reissuun. Pitkä oli linja-automatka Iistä Norjan puolelle, vaan hyvin meni koirienkin osalta. Olimme Norjassa lauauntai-illasta, ja majoittuimme meille varattuun hotelliin. Aamulla osa meistä matkustajista skippasimme aamupalan välistä ja saimme pienet eväskassit, ja lähdimme ajoissa näyttelypaikalle, sillä meillä kehä alkoi klo 9:00. Pitkä päivä siis tiedossa.

Näyttelypaikkana oli jonkinmoinen urheilukenttä tms. ja sää meillä aamusta oli aika pilvinen. Rotukehien aikana ei kuitenkaan vettä satanut, ja koiratkin pysyivät kohtuullisen kuivina. Vaan kehässä se onni ja ihmetys sitten syntyikin, kun Otto oli upeasti VAL ERI1 SA PU1 SERT CACIB. Ja niinhän siinä sitten pääsi käymään, että meidän Otosta tuli vihdoin Norjan valio, ja samalla Pohjoismaiden valio! Oltiin ihan puulla päähän lyötyjä. Sitten Hertta puolestaan esiintyi omassa luokassaan sijoittuen NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB! Siinä vaiheessa jo piti vähän aikaa miettiä, että tajuaa isän ja tyttären kilpailevan rotunsa paremmuudesta :) ROP-kehässä sitten kävi niin, että Otto oli ROP ja Hertta-tytär VSP :) Eihän tuota saavutusta vieläkään meinaa tajuta, että omat kasvatit edustivat rotunsa parhaimpia :) Alla tuomari Markku Mähösen arvostelut vapaasti suomennettuna:

Otto:

" Erinomainen tyyppi. Hyvä rungon pituus. Hyvin maskuliininen. Hyvä pää, oikeanlaiset korvat. Erittäin hyvä kaula, ylälinja ja hännän kiinnitys. Hyvä eturinta ja runko. Hyvä luustoiset raajat, oikeanlaiset kulmaukset. Hyvät käpälät, erinomainen liike. Erittäin hyvä turkinlaatu. Oikeanlainen luonne. "

Hertta:

" Erinomainen tyyppi. Erittäin hyvä koko. Hyvin feminiininen profiililtaan. Pää tarvitsee hieman voimakkaammat lihakset. Hyvä asentoiset, karvaiset korvat. Hyvä kaula, eturinta, runko ja hännän kiinnitys. Hyvä luustoiset raajat, oikeanlaiset kulmaukset. Etu-takaliikkeessä hieman ahdas takaa. Erittäin hyvä sivuliike. Erinomainen turkinlaatu. Oikeanlainen luonne. "

norja3.jpg

Kuva: Pirjo Anttila

Ryhmäkehiä odotellessa alkoikin sitten jo sataa, ja kastuimme vähän. Oli kylmä, hieman tuulista ja sateista. Ryhmäkehässä Oton kanssa saatiin vain lämmintä kiitosta, kun Otto ei alkanut esiintymään lainkaan, kiitos selän takana pauhaavan ison kaiuttimen.. Vaan eipä se haitannut, me oltiin jo ylitetty täysin meidän odotukset reissun suhteen ja nyt sitten aletaan metsästämään Otolle vaikka Ruotsin puolelta viimeistä cacibia, ja Hertallekin ois kiva Ruotsin serti saada niin vois tytöstäkin tulla joskus Pohjoismaiden valio:)

IMG_20170618_114346.jpg

- Jenna & Johanna -

20.5.2017: Eilen reissasimme Tanjan kanssa Rovaniemen Muurolaan ryhmikseen. Minulla mukana T. Taruolento, "Taru", tuomarina tuolla toimi jo kokenut konkari Esko Nummijärvi, jolta Taru sai hienon arvostelun ja tyttö sijoittui AVO1 SA ja PN4. Nyt sitten Tarun osalta näyttelyt jätetään, kun tytön kanssa alkaa pentusuunnitelmat :) Iso kiitos Sannalle yhteistyöstä, kun olen saanut Tarua näyttelyihin lainata. Hienosti tyttö on niissä pärjännytkin. Vajaa vuosi sitten aloitin Tarun kanssa reenaamaan koko näyttelytouhua, jonka tyttö kyllä hyvin nopeaa oppikin :) Jokaisesta näyttelystä ollaan saatu se ERI ja SA, joka on tosi hienosti jo yli neljävuotiaalle koiralle :) ja vielä kun tytöllä ei näyttelykokemusta ollut takana, kuin yksi kerta kylmiltään junnuikäisenä kokeilu :) Ja tulihan plakkariin myöskin serti ja 2 varasertiäkin :)  Tässä vielä Tarun eilinen arvostelu:

" Rotutyyppi erinomainen. Kookas ja näyttävä narttu. Kaunis pää. Hyvä selkä ja häntä. Hyvä rinta ja raajat. Riittävät kulmaukset. Hyvä karvapeite. Liikkuu erittäin hyvin. Esitetään hyvin."

-Johanna-

8.5.2017: Näyttelyviikonloppu Taikalumon tytsyjen kanssa takanapäin, lauantaina kävimme syväpaleltumassa Oulaisten ryhmänäyttelyssä. Kylmästä kelistä huolimatta tytöt Hertta ja Taru-kasvatti pärjäsivät aivan mahtavasti tuomari Paula Rekirannan arvosteluissa. Taru oli hienosti AVO ERI1 SA PN2 VA-SERT ja Hertta yllätti ollen NUO ERI1 SA PN1 SERT ja ROP! Tarulle lähdettiin sertiä metsästämään, mutta Hertan lurjus sen vei ;) Isoon kehään meistä ei nyt ollut jäämään, kun oma kehä oli heti aamusta ja kylmä tuuli teki tehtävänsä. Alla tuomarin arvostelut neideistä:

raaheRN_2017_hertta2.jpg

Hertta:

"Erittäin kaunislinjainen ja tasapainoinen nuori narttu jolla erinomaiset mittasuhteet. Erittäin hyvä pään malli. Kaunis ilme. Hyvät korvat. Erinomainen kaula. Rintakehä saa vielä kehittyä. Oikea-asentoiset hyvä luustoset raajat. Hyvä karvapeite ja häntä. Kevyt rodunomainen liikunta."

raaheRN_2017_rop2.jpg

Taru:

"Tyypiltään erinomainen, tasapainoinen ja ryhdikäs narttu. Erittäin hyvä pää ja ilme. Kauniit silmät. Hieman kookkaat korvat. Erinomainen kaula. Tiivis runko. Hyvä luusto, kulmaukset ja käpälät. Oikea karvan laatu. Erinomaiset liikkeet."

raaheRN_2017_taru2.jpg

Sunnuntaina ajelimme tyttöjen kanssa Raahen ryhmikseen. Päivä Raahessa oli mukava, eikä sääkään ollut nyt niin kylmä mitä lauantaina. Tuomarina lapinkoirilla toimi Hannele Jokisilta. Hyvin meni tämäkin päivä, kun molemmat tytsyt pääsivät paras narttu nelikon joukkoon :) Hertta sijoittui NUO ERI2 SA PN4 ja Taru hienosti AVO ERI1 SA PN2 VA-SERT. Taru sai jälleen varasertin, joten sertien metsästys jatkuu edelleen. Alla tuomarin arvostelut:

Hertta:

"Erinomainen tyyppi. Kaunis nartun pää. Hyvä kaula ja selkälinja. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä luusto. Vankka runko. Hyvä häntä. Ryhdikäs hyvä olemus. Aavistuksen leveät etuliikkeet, muuten liikkuu hyvin."

Taru:

"Suurehko narttu, mutta erittäin narttumainen kokonaisuus. Hyvä pään malli. Kaunis kaula. Tasapainoiset kulmaukset. Sopiva luusto. Voimakas runko. Hyvä häntä ja karva. Liikkuu sivusta hyvin, mutta hieman kinnerahdas takaa ja kapea edestä."

- Jenna & Johanna -

29.4.2017: Tänään kasvateista Rillastiina " Hilla" pyörähti emäntänsä Nooran kanssa Kiuruvedellä ryhmiksessä. Ja hienosti tyttö sijoittui nuortenluokan toiseksi saaden ERI.n  Tuomarina Juha Putkonen ja tässä hänen arvostelunsa Hillasta.

"Koon alarajalla. Mittasuhteeltaan oikea. Kokoon sopiva luusto. Narttumainen pää. Hyvin asettuneet korvat. Keskiruskeat silmät. Hieman kevyt kuono. Hyvä purenta. Kaunis ylälinja, ikäisekseen hyvä rintakehä. Karva vaihtumassa, laatu oikea. Erinomainen häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelpituudella."

Hyvä Noora ja Hilla :)

-Johanna-

24.4.2017: Viime lauantaina heräsimme aamuvarhain ajatukseen "hullun hommaa tämä näyttelyihin herääminen tähän aikaan aamusta", vaan siitä huolimatta auto pakattiin ja koirat laitettiin autoon. Auton nokka suuntasi Pellon ryhmänäyttelyyn ja koirista mukana oli Otto sekä kasvatti Taru (T. Taruolento). Ryhmiksessä tuomarina toimi rotutuomarimme Saara Sampakoski. Pellossa lunta riitti vielä vaikka miten, ja sääkin oli aika kolea. Vaan kyllähän reissu kannatti, kun Taru oli hienosti AVO ERI3 SA ja Otto repäisi sijoittuen VAL ERI1 SA PU1 ja ROP ! Isossa kehässä käytiin sitten vain mutka juoksemassa, mutta ainakin Otto-boyn kärsivällisyys riitti tällä kertaa sinne asti :) Näyttelyssä VSP oli meidän Mallan lapsukainen D. Naavanuttu ("Risku"), joten olihan se hienoa, kun sisarpuolet veivät rotunsa parhaimpien sijoitukset :)

Alla Tarun arvostelu:

" Tyypiltään erinomainen. Oikeat mittasuhteet. Selkeä sukupuolileima. Kaunisilmeinen nartun pää, kallo saisi olla hieman leveämpi. Erinomainen rintakehä. Oikea raajaluusto kokoon nähden. Oikea turkinlaatu. Tasapainoisesti kulmautunut. Erinomaisesti liikkuva. Tasapainoinen luonne. "

Ja Oton arvostelu:

" Tyypiltään erinomainen, oikeat mittasuhteet. Selkeä sukupuolileima. Oikeanmallinen pää, miellyttävä ilme. Hyvät korvat. Erinomainen rintakehä, runko ja raajaluusto. Erinomainen turkinlaatu. Hyvät takakulmaukset. Saisi olla kulmautunut voimakkaammin edestä. Hieno häntä. Erinomainen liike kauttaaltaan. "

pelloRN_42017.jpg

- Jenna & Johanna -

16.4.2017: Meillä on täällä viikonloppuvieraana ollut kasvatti Taru, jonka kanssa eilen pyörähdin Tervolan ryhmiksessä. Ja sieltä se napsahti, mitä ollaan Tarulle haettu :) Eka serti!! Jippii. Tyttö on kyllä sertinsä ansainnut :) Nättihän Taru on ja luonnekin näyttelyihin kyllä kohillaan. Ei mikään perässä vedettävä :) Esiintymislahjoja löytyy. Tuomarina Tervolassa toimi Matti Palojärvi ja tässä tytön arvostelu.

AVO ERI SA PN1 SERT VSP

" Musta vaalein ruskein merkein. Mittasuhteeltaan erinomainen. Hyvä ilme ja pää. Oikea- asentoiset korvat. Runko ja raajat kauttaaltaan erinomaiset. Hyvä karvapeite ja häntä. Tehokas liike. Miellyttävä luonne."

17972126_421726904869337_6814322646596460621_o.jpg

Kiitos Sannalle tytön lainaamisesta:)

Toinenkin Taikalumon kasvatti T. Filosofi pyörähti myöskin eilen Hirvensalmella näyttelyssä emäntänsä Suvin kanssa. Filon tulos EH, hyvällä arvostelulla. Tuomari Paavo Mattila oli Filosta seuraavaa mieltä;

" Kaunispäinen uros. Hieman kookkaat korvat. Hyvä runko. Erittäin hyvät raajat. Hyvä turkki ja häntä. Hyvät sivuliikkeet, kapeat edestä ja takaa. Koiran koko voisi olla hieman suurempi. Esiintyy ajoittain hieman levottomasti."

Kiitos myöskin Suville Filon näytille viemisestä:)

- Johanna -

30.1.2017: Viikonloppu vierähti Kuopiossa. Lauantaina ajelimme Jennan sekä koirien (Hertta, kasvatti Taru ja Jennan koira Usva) kesken antamaan Hertasta ja Tarusta DM-testiä varten verta. Illasta oli myös Tarun sekä Usvan jalostustarkastukset. Taru sai erinomaisen tarkkituloksen, jonka voi kokonaisuudessaan lukea Tarun omalta sivulta.

Yö meni meillä mukavasti hotellissa ja Tarukin osasi näppärästi olla, vaikkei koskaan aiemmin hotellissa ollut ollutkaan. Mitä nyt juoksuinen Usva sekoitti pakkaa yrittämällä tyrkyttää itseään koko ajan.. :) Sunnuntaina sitten oli vuorossa itse jalostuspäivien näyttely, missä tytöt kävivät kehässä pyörähtämässä. Lähestulkoon karvaton Hertta oli omassa JUN-luokassaan ERI4. Nyt saa sitten loman ajan nykiä Herttaa karvattomaksi ja jäädään Hertan osalta näyttelytauolle :) Tarukin oli hienosti AVO-luokassa n.20 nartun joukosta ERI2 SA. Tuomarina nartuilla toimi Tuula Pratt. Alla arvostelut kuvineen:

Hertta JUN ERI4

" Nartulle sopivat mittasuhteet. Hieman kevyt kuonontyvi, muuten hyvä pää. Kaunis ylälinja, sopivasti kulmaantuneet raajat. Hyvä runko. Liikkeet ok. Erinomainen turkinlaatu. "

IMG_9348B.JPG

IMG_9536B.JPG

Taru AVO ERI2 SA

" Erinomainen korkeuden ja pituuden suhde. Miellyttävä ilme joskin pää voisi kokonaisuudeltaan olla täyteläisempi. Kaunis ylälinja. Tasapainoisesti kulmautuneet vankat raajat. Hyvä rungon tilavuus. Hyvät joustavat liikkeet. Hyvä turkki. "

IMG_9446B.JPG

IMG_9495BB.JPG

- Johanna & Jenna -

15.1.2017: Tänään oli sitten aikainen herätys ja matka jo perinteiseksi tulleeksi Kajaani KV-näyttelyyn. Olin ilmoittanut pitkästä aikaa näyttelyyn Piitun ja kaveriksi Hertan. Piitun edellisestä näyttelystä on jo puoli vuotta aikaa, joten neiti oli tosi innoissaan päästessä mukaan :) Piitu on kyllä päässyt taas vähän lihomaan. Neiti on sitä sorttia, että kiloja tulee jo ruuan näkemisestäkin :) Eihän omistajalla ole osuutta asiaan ;) Hertta puolestaan on alkanut tiputtamaan pohjavillaansa, mutta olin ajatellut, että menee nämä tammikuun näyttelyt ehkä juuri ja juuri ennen totaalista kaljuuntumista. Eli näillä mentäessä olen kyllä tyytyväinen tyttöjen arvosteluihin :) Piitulla alkaa nyt sitten armoton laihiskuuri :) Tuomarina meillä tänään toimi Riitta Lahtovaara. Ja arvostelut on seuraavanlaiset:

Hertta JUN ERI 3

" Erinomainen tyyppinen, feminiininen, mittasuhteeltaan oikea narttu. Kaunis pää ja ilme. Erinomainen ylälinja ja häntä. Hyvin kehittynyt runko. Oikea karvanlaatu. Pitkät tehokkaat liikkeet. Luonne Ok."

Piitu VAL EH 2

" Erittäin hyvä tyyppi, feminiininen, hieman pitkärunkoinen ja matala raajainen narttu. Tukevassa kunnossa esitetty. Kaunis pää ja ilme. Massiivinen runko. Sopusuhtaisesti kulmautunut. Oikea karvanlaatu. Normaalit liikkeet."

-Johanna-