Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuosi 2010


1.8.2010: Päätimme lähteä Lappalaiskoirien erkkariin Rautavaaraan pitkän miettimisen jälkeen, sillä meillä Malla on alkanut pudottamaan karvaansa oikein urakalla. Mutta kaikesta huolimatta Malla menestyi ihan hienosti kovatasoisten narttujen joukossa:) Malla oli siis VAL ERI2 PN4. Matkassa oli myös meidän pikkuinen Viivi -tyttö, joka sai tuloksen JUN EH. Sää siellä oli aluksi ihan hyvä, mutta loppujen lopuksi alkoi sataa niin, että kaikki kastuivat. Reissu oli kuitenkin ihan mukava, vaikka ilmat ei niin meitä suosineet.

Näyttelyssä oli myös Mallan jälkikasvua, D. Naavanuttu ( Risku ), joka oli hienosti ROP ja BIS2. Myös Mallan poika oli siellä, D. Naavaparta ( Zeke ), joka sai tuloksen JUN ERI4. Malla -mamma on ylpeä pienoikaisistaan!:)

Taitaa olla niin, että tämä oli Mallalle ja Viiville tämän vuoden viimeinen näyttely. Nyt Malla siis saa kunnolla pudottaa karvat ja vaihtaa kesäturkin:) Seuraavaksi olisi suunnitelmissa löytää Mallalle sopiva uros ensi kevään astutusta varten.

 

Tyttöjen arvostelut vielä alla:

Malla: "Hyvä koko, mittasuhteet ja luusto, kaunispiirteinen pää, selvä sukupuolileima, hieman kevyt kuono-osa, erinomainen ylälinja ja häntä, hyvä rungon muoto, vahva raajarakenne, tasapainoiset etu- ja takaliikkeet, hyvät sivuliikkeet."

Viivi: "Lähes keskikokoinen, mittasuhteiltaan lyhyt narttu, selvä sukupuolileima, kevyt luusto, kevyt piirteinen pää, hyvät korvat ja silmät, kapea kuono, hyvä ylälinja, riittävä rungon syvyys, riittävästi kulmautunut, hyvät takaliikkeet, löysät leveät etuliikkeet, hyvä karvanlaatu."

- Tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

 

- Jenna -

 

19.7.2010: Eilen teimme reissun kolmen koiran kanssa Ylivieskan KV:seen näyttelyyn. Matkassa oli Pk mäyräkoira Mimo, Viivi sekä Malla. Ensimmäisenä oli vuorossa Mimon kehä, ja neiti sai AVO H tuloksen. Mimon kohdalla ei ollut oikeastaan mitään suuria odotuksia, sillä tyttö on niin pienikokoinen verrattuna toisiin mäykkyihin. Mimo esiintyi kuitenkin kehässä paremmin, mitä olin itse odottanut, ja oma hermoiluni ei tarttunut tyttöön. Eli toisinsanottuna kiva kokemus!:)

Seuraavaksi olikin vuorossa sitten lappalaisten kehä. Viivin ja Mallan kohdalla emme myöskään oikein odottaneet ihmeempiä, johtuen lähinnä tuomarin tiukasta linjasta. Viivi sai JUN H tuloksen, mutta Malla pääsi todellakin yllättämään iloisesti, kun sai tulokseksi AVO ERI1 PN2 SERT VARACA. Näin siis meidänkin Malla sai kolmannen sertinsä ja sai FI MVA arvon!:) Tulihan se hieman yllätyksenä, kun olimme luulleet, että joutuisimme metsästämään sitä viimeistä sertiä ties kuinka kauan.

 

Alla vielä kotona otettu poseerauskuva uudesta muotovaliosta sekä tyttöjen arvostelut:

 

malla1.jpg

Kuva: Jenna Sergejeff

 

Viivi: " Hyvätyyppinen femin. Mittasuhteiltaan oikea narttu. Pään kuono-osan tulisi olla täyteläisempi. Kookkaat korvat, tuima ilme. Hyvä ylälinja ja häntä. Riittävä runko, kevyt raajaluusto. Kulmautunut voisi olla hieman enemmän edestä ja takaa. Oikea karvanlaatu. Normaalit sivuliikkeet, kapeat takaa. Luonne ok. "

Malla: "Erinomaista tyyppiä oleva femin. Mittasuhteiltaan oikea narttu. Oikealinjainen pää, kuono-osa voisi olla täyteläisempi. Hyvät korvat. Kaunis ylälinja, hyvä häntä. Täyteläinen runko. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen karvapeite. Normaalit liikkeet, luonne ok. "

- Tuomari Riitta Lahtovaara

 

- Jenna -

 

11.7.2010: Nyt on sitten takana Oulun KV. Lauantaina meillä oli kehässä Malla ja Viivi. Tulokseksi saatiin Viivi JUN H ja Malla AVO EH2. Sunnuntaiksi oli ilmoitettu vain Manski ja paremmin tokana päivänä meni, tuloksena AVO ERI1 PN3 ja VARACA. Hellettä piisas ihan kivasti, kunnon rusketusrajat muistona. Viikon päästä sitten vuorossa Ylivieskan KV.

 

Lauantain arvostelut:

Viivi: " Pienehkö narttu, joka voisi olla kauttaaötaan hieman voimakkaampi. Hyvänmallinen pää. Hieman kookkaat korvat. Riittävä luusto. Hyvin kehittynyt runko. Jyrkkä lantio ja matala hännänkiinnitys. Liikkuu hyvin sivulta, mutta hyvin ahtaasti edestä ja takaa. Hyvä karvapeite. Esiintyy hyvin. "

Malla: " Kookas narttu. Oikean mallinen pää, mutta hieman kapea. Hieman kookkaat korvat. Hyvä ylälinja. Tiivis hyvä etuosa. Hyvä luusto, runko ja takaosa. Saisi liikkua kauttaaltaan paremmin. Hyvä turkki. Esitetään hyvin. "

- Tuomari Eeva Resko

 

Mallan sunnuntain arvostelu:

" 3 year big bitch, carries too mutch weight today. Good balance, nice expl. but have be stronger in head. Ok ears, Could have a little more neck, strong tupline, wellset tail. Exectable bone, moves very stable. Ok lenght of steps. Ok coat. Needs to loose weight. "

- Tuomari Gunnar Nymann ( Tanska )

 

- Johanna -

 

13.6.2010: Tänään kävimme Suomusalmella näyttelyssä Mallan ja Viivin kanssa. Ilma oli aika kylmä, mutta matkaan kuitenkin lähdettiin. Autossa istuminen ei aina yhtä herkkua ole, mutta tänään se todellakin kannatti, sillä molemmat pärjäsivät hyvin ja Malla jopa pääsi hieman yllättämään. Toisin sanoen, Viivi oli JUN EH3, saaden arvostelun:

 

" Hyvät mittasuhteet. Tummat silmät. Terävä kuono-osa. Hyvä ylälinja ja kulmaukset. Liikkuu ahtaasti takaa, hyvät etuliikkeet."

Ja Malla oli AVO ERI1 PN3 SERT, arvostelu:

"Hyvä tyyppi. Hyvä pää ja ilme. Erinomainen ylälinja. Hyvä runko ja luusto. Erinomainen takaosa. Likkuu hyvin."

- Tuomari Gunnel Holm

 

Malla on sitten nyt yhtä sertiä vaille muotovalio, tästä se lähtee tie kohti viimeisen sertin metsästämistä! Vihdoin ja viimein!:)

- Jenna -

 

23.5.2010: Näyttää nämä meidän viikonloput hurahtavan aivan koiramaisissa merkeissä. Eilen pyörähdettiin Oulaisissa ryhmiksessä. Malla sijoittui hienosti AVO ERI1 PN3 ja Viivi JUN EH3. Tuomari oli kyllä aika vaativa ja paljon antoi H:ta ja T:kin, joten tosi tyytyväisiä ollaan tyttöjen tuloksiin.

Tänään sitten oli täällä Iissä mätsäri ja tietenkin sielläkin piti käydä. Jenna esitti omat koiransa Mimon ja Kiian sekä minulla mukana oli pitkästä aikaa Cessi. Cessi esintyi todella hyvin ja oli punaisten kakkonen. Cessi näytti, että ei ole unohtanut miten esiinnytään:)

Alla vielä tyttöjen Oulaisten näyttelyarvostelut:

Malla: "Erinomaiset mittasuhteet. Sopiva luusto. Lähes oikealinjainen pää. Mielyttävä ilme. Hyvät korvat. Oikea ylälinja. Täyteläinen eturinta. Voimakas rintakehä. Esitetään hieman tuhdissa kunnossa. Hieman lyhyt olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Erinomainen askelpituus. Yhdensuuntaiset liikkeet."

Viivi: "Oikeat mittasuhteet,riittävä luusto. Oikea linjainen pää. Erinomaiset tummat silmät. Hyvät korvat. Oikea ylälinja. Eturinnan tulee vielä täyttyä. Hieman pystyt lavat. Oikean muotoinen rintakehä. Turhan voimakkaasti nouseva vatsaviiva. Oikeat takakulmaukset. Hyvä häntä. Erinomainen askelpituus. Vielä löysä edestä."

-Tuomari Leni Finne

 

- Johanna -

 

16.5.2010: Tämänkin viikon viikonloppuun kohdistui ryhmänäyttely, joka oli tällä kertaa Hyrynsalmella. Sää oli mitä mainioin, kun aurinko jaksoi paistaa koko näyttelypaikalla olomme ajan, vaikka matkan varrella hieman vettä satoikin. Matkaan meillä lähtivät taas "kehätyttömme" Malla sekä Viivi. Viivi sijoittui loistavasti JUN ERI2 ja Malla AVO ERI2. Tässä vielä tyttöjen arvostelut ja kuvat:

 

Kuva: Johanna Sergejeff

malla.jpg

 

Malla: " Vaalea parkinväri, ihannekoko, kauniit mittasuhteet, hyvä ilmeikäs pää, runko ja raajarakenteessa ei huomautettavaa, oikealaatuinen kattava turkki, hyvä häntä, esiintyy ja liikkuu kauniisti. "

 

Kuva: Jenna Sergejeff

viivi.jpg

 

Viivi: " Musta vaalennoksin, ihannekoko ja mittasuhteet, hieman kevyt pää, tiivis jäntevä runko, hyvä raajaluusto ja kulmaukset, hieno turkki, J-koukkua hännässä, esiintyy ja liikkuu mallikkaasti. "

- Tuomari Hannu Talvi

 

Kuva: Jenna Sergejeff

villa1.jpg

 

Paluumatkalla kävimme myös katsomassa Cessin tyttöä, Taikalumon Villaa Utajärvellä. Villa, kutsumanimeltään Unna, oli kasvanut huimasti ja energiaa sillä tytöllä näytti ainakin olevan:)

- Jenna -

 

10.5.2010: Kävimme viime lauantaina päiväreissun Kuusamon ryhmänäyttelyssä. Mukaan lähtivät Malla sekä Viivi koittamaan näyttelyonneaan. Malla sijoittui ihan hienosti AVO ERI3 ja PN3. Viivi puolestaan oli JUN EH3. Tyttöjen näyttelyarvostelut:

 

Viivi: " Musta merkein. Lähes keskikoikoinen. Mittasuhteiltaan oikea, narttu jolla vielä hieman kevyt pää. Hyvät korvat. Hyvä runko. Riittävä luusto, oikea asentoiset raajat. Oikea laatuinen, mutta kesken tekoinen turkki. Hyvä häntä. Normaali luonne ja liike."

Malla: " Parkki vaalea. Keskikokoista kookkaampi. Mittasuhteiltaan oikea. Narttu, jolla kevytpiirteinen pää. Hyvät korvat. Hyvä runko, riittävä luustoiset oikea asentoiset raajat. Oikea turkin laatu. Hyvä häntä. Normaali luonne. Liikkeessä koira peitsaa mielellään."

- Tuomari Teuvo Kangas

 

- Jenna -

 

28.3.2010: Eilen lähdimme aikaisin aamulla ajelemaan Kemijärvelle ryhmikseen. Mukaan lähti Malla ja Viivi. Sää oli mitä parhain,aurinko paistoi eikä pakkastakaan ollut. Ihan hyvä reissu meillä oli. Malla katkaisi vihdoin EH -putkensa, saaden tulokseksi ERI 1 ja PN 4. Ja Viivi aloitti näyttelyt hienosti saaden EH 4. Vaikka tuntuu, että toinen on vielä niin vauva. Tuomarin kommentti olikin, että raameja ja liikettä Viivillä on. Kokemus ja ikä kasvattaa:)

Tyttöjen arvoistelut:

Malla: "Oikein kauniit mittasuhteet ja sivukuva.Saisi olla täyteläisempi kuono-osa,muuten ok.Mielyttävä ilme.Kaunis kaula.Hyvä runko.Tasapainoisesti kulmautunut.Hyvät sivuliikkeet.Kaunis turkki."

Viivi: "Mittasuhteiltaan erittäin hyvä.Kaunis ilme.Pää kokonaisuudessaan saa täyteläistyä.Sopivasti kulmautuneet raajat.Hieman ahtaat takaliikkeet.Hyvä turkki.Aavistuksen alas kiinnittynyt häntä."

Tuomari:Tuula Bratt

 - Johanna -

 

20.2.2010: Pitkästä aikaan käytiin näyttelyssä. Lähdettiin Tornioon ryhmikseen,vaikka aikalailla hirvitti, kun pakkasta oli yli -30C. Tuntu kyllä et aika hullua hommaa:) Onneksi auto pelitti ja juostiin aina välissä autoon lämmittelemään,kun varpaita alko palelemaan. Malla esiintyi taas kuin kenguru. Liikkeessä hyppi,pomppi,haukku ym.kivaa.Täytyy myöntää että neiti on tyystin unohtanut miten pitää käyttäytyä.Täytyy alkaa näköjään reenaan sitä ihan tosissaan,jos se sit mieleen palautuis. Mallan tyttö Risku (D.Naavanuttu) pärjäs tosi hyvin ollen JUN ERI1,PN1,SERT. ROP ja  RYP3.Tytöstä polvi paranee:))

Tässä vielä Mallan arvostelu:

" 2v 10kk. Hyvä sukupuoli leima.Liikkeitä vaikea arvostella vauhdikkaan esiintymisen vuoksi. Oikea linjainen,hieman kevyt pää,hyvät korvat. Kaunis kaula ja ylälinja,tilava runko,tasapuolin kulmautunut. Hyvä häntä. Pehmeäkkö turkki. Etuliikkeet löysät kyynärpäistä. Hyvin esitetty seistessä." AVO EH4 - Tuomari Tuula Savolainen.

- Johanna -