Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuosi 2011

3.10.2011: Viime viikonloppuna oli lappalaiskoirien syyserkkari Jyväskylässä. Olimme varanneet ajoissa hotellihuoneen, joten saimme rauhassa ajella Jyväskylään lauantai aamuna. Sunnuntain näyttelyyn olimme ilmoittaneet pikku-Piitun pieniin pentuihin (5-7kk), Viivin avoluokkaan sekä Mallan valioluokkaan.

Lauantai päivänä Piitun kasvattajat Taina & Jaana pitivät Peikkovuoren pennuille nätö-harkat sekä pienen yhteislenkin läheisessä metsässä. Tainan vetämät harkat olivat hyvää harjoitusta sunnuntaita varten ja handlerillekkin tuli varmempi olo sekä pienoinen jännitys katosi. Harkkojen jälkeen Jaana vei meidät lenkkeilemään koirien kanssa, missä Piitu & sisarukset saivat leikkiä ja rellestää:) Kiitoksia kovasti Tainalle sekä Jaanalle, mukavaa oli!

poppoo.jpg

Peikkovuoren Aamunkuiskaus, All Around, Aarteenmetsästäjä & Arpakuutio

Kuva: Jenna Sergejeff

Sitten itse näyttelyyn: Pentuluokassa 5-7kk (nartut) oli pikkuisia yhteensä ilmoitettu 15 koiraa ja meidän, lähes tulkoon juuri 5kk täyttänyt, Piitu esiintyi mallikkaasti päästen hienosti viiden joukkoon, josta sitten kuitenkin "tiputtiin" pois. Piitu oli siis ns. viides ja sai hienon arvostelun. Viivin suhteen odotuksia ei ollut, tytöllä tuntui olevan tylsää eikä homma yhtään kiinnostanut. Suureksi yllätykseksi tuomari antoi Viiville ERIn, kilpailuluokassa ei sitten enää sijoittunut. Kuitenkin ollaan tyytyväisiä Viivin sijoitukseen ja arvosteluun varsinkin, kun avoluokassa oli niin hurjan paljon narttuja. Tuomarin mielestä Malla oli EHn arvoinen. Itse olimme kuitenkin tyytyväisiä Mallan tämän kertaiseen esiintymiseen, ja varsinkin liikkeeseen.

Arvostelut:

Piitu: " Tasapainoisesti kehittynyt narttupentu. Oikeat mittasuhteet päässä ja rungossa, joiden tulee vahvistua. Hieman kookkaat korvat. Hyvä asentoinen häntä. Vielä melko pehmyt turkki. Esiintyy rauhallisesti. Terveet liikkeet. "

- Tuomari Harri Lehkonen


Viivi: " Tasapainoinen, kaunislinjainen narttu. Hieman pitkä kuono, muuten hyvä pää. Hyvät korvat. Hyvä kaula ja etuosan rakenne. Runko saa vielä kehittyä ja voimistua. Erinomaisesti rakentunut takaosa ja tasapainoiset kulmaukset. Pohjavilla puuttuu kokonaan. Kauniit tasapainoiset liikkeet. "

Malla: " Hivenen kookas narttu, joka voisi rungoltaan olla tiiviimpi. Hieman kapea kuono-osa ja kookkaat korvat. Hyvä kaula ja etuosan rakenne. Erinomainen runko. Pitkä lanneosa. Hyvin rakentunut takaosa. Tasapainoiset liikkeet, mutta saisi olla tiiviimmässä kunnossa. Selkä rullaa. "

- Tuomari Jussi Liimatainen

tytot.jpg

Kuva: Sergejeff

- Jenna & Johanna -13.8.2011: Aamulla otettiin mukaan kaksi karvatonta koiraa ja nenät kohti Siikajokea. Malla sijoittui VAL EH ja Viivi AVO H. Mallalta ollaan saatu nyt painoa pudotettua reilut 2kg, ja tytön energian kasvu on sen mukaista. Samalla näyttää myös unohtaneen, miten liikutaan kehässä:) Toisella on vaan nykyään niin meno päällä liikkeessä:) Ei siis muuta kuin reenaamaan Mallan liikettä nätöharkkoihin! Nyt sitten jätetään Malla ja Viivi kasvattamaan turkkia takaisin ja suunnataan seuraavaan näyttelyyn (Sievi) meidän Cessi -muorin kanssa:) Tässä vielä tämän päivän arvostelut:

Malla: "Mittasuhteiltaan oikea tiivis narttu. Kokonaisuuteen hieman kevytpiirteinen pää, erityisesti kuono saisi olla voimakkaampi. Erinomainen kaula, runko ja oikea hännän kiinnitys. Tasapainoisesti kulmautunut, sopiva raajaluusto. Sivulta hyvä askelpituus, mutta etuosa tipahtaa hieman liikkeessä. Etuliike myös leveää. Miellyttävä käytös. Hyvälaatuinen karvapeite. Sivuprofiililtaan kaunislinjainen koira, mutta liikkeiden tulisi olla paremmat tänään."

Viivi: "Aavistuksen pitkärunkoinen, jonka kokonaisvahvusu saisi olla parempi. Hyvä pään sivuprofiili. Hyvä korvien karvoitus, mutta pää saisi olla kokonaisuudeltaan vahvempi. Hyvä kaula. Kevyehkö runko, pitkä lanneosa. Liikkuu sivulta hyvällä askeleella, takaa hieman ahtaasti. Erittäin miellyttävä käytös. Pohjavillaa saisi olla enempi."

- Tuomari Markku Mähönen

 

- Jenna -

 

24.7.2011: Eilen kävimme Tornion KV:ssä Mallan kanssa. Malla sijoittui VAL ERI2 SA PN4 :) Olimme tyytyväisiä tulokseen.

Mallan arvostelu: "Vaalea parkki vaalein merkein. 4 -vuotias valio. Hieman kevytpiirteinen pää. Hyvät korvat. Kauttaaltaan hyvä runko ja raajat. Hyvä häntä ja turkki. Liikkuu hyvin. Luonne oikea."

- Tuomari Jari Fors

 

- Jenna -

 

 

17.7.2011: Kävästiin tänään mutka Oulun KV -näyttelyssä, oli kyllä mukavaa käydä pitkästä aikaa hieman isommassakin näyttelyssä:) Tuomarina toimi Tapio Kakko, joka onkin mm. lapinkoirien oma rotutuomari, joten arvostelu oli tarkkaa. Päivä vierähti mukavasti loistavassa auringon paisteessa ja tuttuja tavatessa. Mallan suhteen meillä ei odotukset edes olleet korkealla, johtuen yhä tytön pulskasta kunnosta, Mallan laihutuskuuri siis jatkukoon!:D Näin ollen Malla olikin VAL EH.

Mallan arvostelu: " Mittasuhteiltaan hieman pitkälanteinen narttu, joka voisi olla hoikemmassa kunnossa. Kaunis pään sivuprofiili, mutta muuten kapea pää. Sopivasti kulmautunut edestä ja takaa. Löysät kyynärpäät, hyvä turkin määrä, joskin peitinkarva voisi olla karkeampaa. Liikkuu sivulta hyvin, edestä erittäin löysästi ja takaa kapeasti. Olisi edukseen reilusti hoikemmassa kunnossa, miellyttävä luonne ja esiintyminen. Lihavuus tiputtaa palkintosijaa. "

- Tuomari Tapio Kakko

 

- Jenna & Johanna -

 

10.7.2011: Kävimme tänään mutkan Kemissä näyttelyssä. Mukana oli pelkästään Malla. Olimme kyllä ilmoittaneet myös Cessin, mutta peruimme sen tuomarimuutoksen takia. Malla oli VAL ERI1.

 

Kuva: Johanna Sergejeff

malla_kemi.jpg

 

Mallan arvostelu: "Keskikokoa hieman isompi. Pitkärunkoinen narttu. Vahva sukupuolileima, mutta kuono saisi olla vahvempi. Hyvä raajaluusto. Narttu on herkkusuu eli tänään pulskassa kunnossa. Hyvät takakulmaukset. Hyvä turkki. Liikkuu hyvin edestä."

- Tuomari Johan Juslin

 

- Jenna -

 

12.6.2011: Aamusta täällä Iissä sää näytti aika surkealta, kun vettä satoi heti aamutuimaan, eivätkä koiratkaan kovin innostuneilta näyttäneet, mutta päätimme kuitenkin lähteä ajamaan kohti Suomussalmea toivoen, ettei siellä sentään sataisi. Suomussalmella oli todella kylmä ja tuulinen ilma, tai sitten se vain tuntui siltä näiden 30 asteisten helteiden jälkeen. Lähdimme matkaan vailla mitään odotuksia, sillä Viivi on pudottanut karvansa nyt lähes kokonaan, eikä Mallakaan täysin "malli -kunnossa" vielä ole:D Meidän vasta 2v. täyttänyt nyt avoluokassa kilpaileva Viivi sijoittui AVO H ja Malla oli hienosti VAL ERI1 SA PN2:) Lähes täyttyi Mallan kanssa meidän seuraava tavoitteemme valioitumisen jälkeen (PN1);) Kyllä se sieltä vielä joku kerta tulee:)

Tässä vielä tyttöjen arvostelut:

Viivi: " Keskikokoa hieman pienempi. Kevyt pää. Hyvä selkä. Oikea-asentoinen häntä. Luusto saisi olla vankempaa ja turkki tuuheampi. Musta vaalein merkein. "

Malla: " Keskikokoa hieman kookkaampi. Mittasuhteiltaan ok. Oikealinjainen hieman kevyt pää. Hyvä selkä, häntä, kulmaukset. Luusto voisi olla vankempi. Eturaajojen kiinnityksessä löysyyttä. Hyvä turkki. "

- Tuomari Arvi Ellmen

 

- Jenna -

 

15.5.2011: Näin on mökkeilyviikonloppu takanapäin ja Kuusamon ryhmänäyttelyssä tyttöjen kanssa pyörähdetty. Koko viikonlopun oli ihanan aurinkoinen ja lämmin ilma. Ulkoiltiin Rukan maisemissa, hieman luntakin nähtiin vielä;) Porot myös tepastelivat mökin ulkopuolella, mistä koirat tykkäs kovasti:D Näyttely meni ihan kivasti, Viivi jatkoi hienosti ERI -linjaansa ja Malla sijoittui kuten osasimme odottaakkin. Viivi oli siis NUO ERI1 SA PN4 ja Malla VAL ERI1 SA PN3.

 

Kuva: Jenna Sergejeff

kotisivu_v.jpg

 

Viivin arvostelu: "Tyypiltään ja kooltaan erinomainen nuori narttu, joka ei tänään ole aivan parhaassa karvassa. Hyvä pää, oikein kannetut korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä runko, hieman pitkä lanneosa. Hyvä häntä ja takakulmaukset. Kevyet rodunomaiset liikkeet."

 

Kuva: Johanna Sergejeff

kotisivu_m.jpg

 

Mallan arvostelu: "Tyypiltään ja mittasuhteiltaan erinomainen narttu, joka olisi edukseen hoikemmassa kunnossa. Narttumainen pää, hyvä ilme, vahva kaula. Tilava runko. Hieman niukat, mutta tasapainoiset raajojen kulmaukset. Hieman pehmeä ja makaava karva. Hyvät sivuliikkeet. Selkä saisi olla tiiviimpi liikkeessä."

- Tuomari Paula Rekiranta

 

- Jenna & Johanna -

 

7.5.2011: Kävimme tänään mutkan Oulaisen näyttelyssä. Tunnelma vaikutti aamutuimaan aika epäonniselta, kun tytöt eivät vaikuttaneet kovinkaan innostuneilta ja sääkin oli pilvinen/sateinen. Pakkasimme kuitenkin koirat ja kamppeet mukaan ja ajelimme kohti Oulaista. Matkan varrella aurinko alkoi kivasti paistamaan ja näyttelypaikallakin oli muuten mukavaa ellei oteta huomioon viileää tuulta. Näyttelytuloksilta emme odottaneet kovinkaan ihmeellisiä, mutta tytöt yllättivätkin pärjäten hienosti. Viivi oli NUO ERI2 SA ja Malla VAL ERI2 SA PN3!:)

Viivin arvostelu: "Tehokkaat liikkeet. Kaunis pää, hyvät korvat. Rungoltaan tiivis, sopivan järeä. Hyvät raajat. Oikea turkin laatu, hyvä häntä."

Kuva: Aija Peura

viivi_oulainen2011_2.jpg

 

Mallan arvostelu: "Tehokkaat liikkeet. Voimakas, oikeapiirteinen pää, hyvät korvat. Rungoltaan erittäin tiivis, sopivan voimakas. Hyvä ryhtinen. Sopivasti kulmautunut, sopivan voimakkaat raajat. Parkinruskea hyvä turkki, hyvä häntä."

 

- Tuomari Raimo M. Viljamaa

 

Kuva: Aija Peura

malla_oulainen2011_1.jpg

- Jenna -

 

17.4.2011: Eilen kävimme Haapavedellä Viivin kanssa ja Viivi yllätti upeasti ollen NUO ERI1 SA!:) Viivillä on kesäturkkiin vaihtuminen alkanut, mutta tuomari kuitenkin tykkäsi Viivin rakenteesta. Päivä oli muutenkin mukava ja sää suosi meitä ihanalla kevätilmalla:)

Viivin arvostelu: " Musta merkein. Ihannekoko ja mittasuhteet. Kaunis, ilmeikäs pää. Kauttaaltaan erinomainen rakenne. Turkki ei aivan parhaimmillaan. Esiintyy ja liikkuu mallikkaasti."


- Tuomari Hannu Talvi

 

- Jenna -

 

26.2.2011: Käytiin tänään tyttöjen kanssa pyörähtämässä Tornion ryhmiksessä.Tuloksena Viivi NUO EH ja Malla VAL ERI.

Viivin arvostelu: "Keskikokoinen. Musta vaaleinruskein merkein, mittasuhteeltaan OK. Oikealinjainen kevyt pää. Kookkaat korvat, hyvä ylälinja. Kevyehkö raajaluusto, riittävät kulmaukset, hyvä karvapeite. Hieman vaatimaton taka-asentoinen häntä. Kevyt liike, miellyttävä luonne."

Mallan arvostelu: "Parkki. Ihannekokoa kookkaampi, mittasuhteiltaan riittävä. Oikealinjainen pää, kookkaat korvat. Hyvä ylälinja. Kevyehkö raajaluusto, hyvät kulmaukset, raajat hyvä asentoiset, hyvä karvapeite ja häntä. Hiukan jäykkä takaliike. Miellyttävä luonne."

- Tuomari Matti Palojärvi

 

- Johanna -

 

9.1.2011: Alotettiin tämän vuoden näyttelyt Kajaanin KV:llä. Ilmoitimme paikan päälle vain Mallan. Ihan tyytyväisiä ollaan reissuun, sää vaan oli aika kehno ajaa lumipyryn takia. Malla sijoittui kehässä ERI VAL2 SA. Vähän kyllä hämmensi nämä uudet näyttelysäännöt,mutta eiköhän niihin totu ajan kanssa.

Mallan arvostelu: "Erittäin kaunis narttu. Hyvänmallinen kaunisilmeinen pää. Hyvä kaula. Erittäin hyvä runko. Hyvä ylälinja ja raajat. Kaunis turkki ja häntä. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne."

- Tuomari Paavo Mattila

 

- Johanna -