Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuosi 2012

22.10.2012: Piitu lappalaisten erkkarissa Laukaalla NUO ERI2 SA. Cessin tyttö Taikalumon Villa (Unna) AVO EH. Alla Piitun arvostelu:

" Tasapainoisesti rakentunut, tyypiltään erinomainen narttu. Kaunisilmeinen pää. Hyvä purenta. Erinomainen ylälinja ja häntä. Hyvä runko. Hieman voimakkaasti kulmautunut takaa mikä näkyy löysyytenä etuliikkeessä ja ahtautena takaliikkeessä. Hyvä sivuliike. Melko avoimessa turkissa. Miellyttävä luonne. "

- Tuomari Markku Kipinä

- Johanna -4.9.2012: Piitu Norjan KV:ssä NUO ERI1 SA PN2 SERT VARA-CACIB. Reissusta enemmän Päiväkirjassa. Tässä kuitenkin tännekkin tuomarin arvostelu:

"So prom. bitch with fine coat prop. and angal. Beaut. prof. on head, a bit big ears, beaut. body and upset tail. Beaut. long step."

vapaa suomennos:

"Lupaava narttu hyvällä turkin laadulla ja kulmauksilla. Kaunis pään profiili, hiukan kookkaat korvat. Kaunis runko ja häntä. Kaunis pitkä askel."

- Tuomari Pekka Teini

- Jenna -19.8.2012: Piitun kanssa käytiin eilen Kälviällä ryhmiksessä. Teimme sellaisen yhdistetyn reissun. Isä ja poika pääsivät Alahärmään huvipuistoon ja minä ajelin sitten Piitun kanssa n.100km päässä olevaan näyttelyyn. Siellä sitten hyvässä säässä meillä päivä kivasti menikin. Reissun tietenkin kruunasi vielä Piitun hyvä menestys:) En kyllä osannut kuvitella, että näin hyvin menisi, kun tyttö on karvaansakin ihan urakalla pudottanut. Mutta yllätykseksi Piitu siis oli JUN ERI1 SA PN1 SERT ja VSP:)) Alla Piitun arvostelu.

"Oikeat mittasuhteet kokoon nähden. Riittävä luusto. Oikean muotoinen pää. Hyvät tummat silmät, melko kookkat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta ja etukulmaukset. Oikean mallinen rintakehä. Hyvä takaosa ja häntä. Tänään ei parhaassa karvassa.

-Tuomari Leni Finne

- Johanna -12.8.2012: Eilen tuli ajeltua Hyrynsalmelle, tarkemmin Ukkohallaan ryhmikseen. Sain houkuteltua Karin kuskiksi ja Sakukin lähti mukaan, vaikka ei kovin innokas näyttelyistä olekkaan. Onhan ne tuon ikäisistä pojista tylsiä:) Piitukin on reippaasti tiputtanut pohjavillaansa. Mutta käydään silti nämä ilmoitetut näyttelyt läpi. Eilen siis Piitu oli  JUN EH2. Huomasin tuossa jälkikäteen että neidin ois voinut jo nuortenluokkaankin ilmoittaa. No aivan samahan se on ryhmiksissä onko junnuissa vaiko nuorissa. Alla Piitun arvostelu:

" Aavistuksen pitkä. Hyvä pää ja kuono, otsapenger saisi olla selvempi. Hyvä ylälinja ja häntä. Niukahkot etu- ja hyvät takakulmaukset. Oikea karvan laatu. Liikkuu hyvin sivulta katsottuna."

- Tuomari Marja Talvitie

- Johanna -15.7.2012: No nyt sitten tuli käväistyä Oulun KV:ssä. Oli kyllä kiva, kun ei tuohon matkaankaan mennyt aikaa:) Pyörähdys kehässä olikin aika nopea reissu, mutta välillä näinkin päin. Ei ainakaan mennyt koko päivää kehän laidalla. Piitulla menikin Oulussa tosi hyvin, kun tulokseksi saatiin JUN ERI 1 SA PN3 SERT ja Royal Canin ROP-Juniori. Arvostelu neidillä oli seuraavanlainen:

" Erinomaista tyyppiä oleva feminiininen mittasuhteiltaan oikeanlainen narttu. Erittäin kaunis pää ja ilme. Erittäin kaunis niskan kaari. Hyvin kehittynyt runko. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Erinomainen karvapeite. Tehokkaat liikkeet. Luonne ystävällinen. Erinomainen esiintyjä."

-Tuomari  Riitta Lahtovaara

oulukv2012.jpg

Kuva: Lassi Hirvonen

- Johanna & Jenna -8.7.2012: Eilen käytimme Jennan kanssa Piitua Kokkolan KV:ssä. Sää oli kyllä tosi helteinen. Meinas koirat ja ihmiset läkähtyä. Oli silti kiva nähdä tuttuja, etenkin Piitun kasvattajaa ja Piitun emän omistajaa Jaanaa. Näyttelyyn olikin ilmoitettu Peikkovuorelaisia oikein runsaasti. Minä esitin junnukehässä Piitun, Jennan ottaessa kuvia tällä kertaa. Piitu esiintyi muuten mallikkaasti, mutta liikkeessä jostain syystä vähän pomppi. Piitu sai ERI:n ja kilpailuluokassa sijoittui toiseksi saaden myöskin SA:n. Parasnarttu -kilpailussa Jaana halusi esittää Piitun. Ja Jaanan kanssa liikekkin sujui paremmin. Tulos oli kaiken kaikkiaan tosi hyvä: JUN ERI 2 SA ja PN4 VA-SERT. Nartuissa oli kyllä tosi tasokasta porukkaa. Alla Piitun arvostelu ja kuvia.

" Tänään hienossa karvapeitteessä esiintyvä narttu, jolla jo vahva rintakehä ja hyvin kulmautuneet raajat. Kaunis pään profiili, kallo-osa vielä kapea ja korvat hieman kookkaat. Hieno runko, vahvat raajat. Näyttävä häntä ja turkki. Todella itsevarma käytös."

-Tuomari Pekka Teini

piitua.jpg

 Kuvat: Jenna Sergejeff2.jpg

- Johanna -2.7.2012: Viime lauantaina käytimme Piitua Rovaniemen KV:ssä. Sää oli aika kylmä, vettäkin välissä hieman satoi, mutta olimme majoittuneet mukavasti sateen suojaan puiden alle, joten vesi ei meitä ainakaan päässyt kovin kastelemaan. Piitu esiintyi yhtä mallikkaasti kuten aina ennenkin ja sijoittui JUN ERI2 SA PN4 :) Alla vielä arvostelu:

" Ääriviivoiltaan oikein kaunis. Miellyttävä ilme, pää saa vielä täyteläistyä. Erinomainen ylälinja. Riittävästi kulmautuneet vankat raajat. Hyvä rungon voimakkuus. Oikein hyvät sivuliikkeet, hieman ahtaalta takana. Hyvä turkki ja raajakarvoitus. "

- Tuomari Tuula Pratt

- Jenna -27.5.2012: Eilen teimme yhdessä Lassin kanssa näyttelyreissun Oulaisiin, äiti jäi tällä kertaa kotiin pihansiivoustalkoisiin. Kaappasimme Piitun mukaan ja suuntasimme näyttelypaikkaa kohti. Kehän laidalla oli mukava odotella vuoroansa, kun sääkin suosi meitä aurinkoisella ilmalla. Piitu sijoittui tällä erää JUN EH 1. Alla vielä arvostelu:

" Hieman takakorkea liikkeessä. Hyvä pää. Kookkaat korvat. Ahtaat takaliikkeet, sivulta erinomaiset. Hyvä turkki ja luonne."

-Tuomari Tapani Pulkkila

piitu_oulainen.jpg

- Jenna -19.5.2012: Piitun kanssa lähdettiin ajelemaan kohti Muurolaa, vaikka emännällä flunssa meinaa voimia kysellä. Muurolassa sää oli aurinkoinen, mutta tuulinen. Kannatti kyllä lähteä olosta huolimatta, buranaa naamaan niin kyllä se siitä:) Piitu sijoittui hienosti           JUN ERI1, SA, PN1, SERT ja VSP ! Täällä ollaan todella tyytyväisiä tulokseen ja yhtä hymynaamaa:) Arvostelu oli seuraavanlainen:

"Erinomaisen tyyppinen, kaunis tasapainoinen narttu. Hyvät mittasuhteet ja luusto. Kaunis pää, ilme saisi olla lempeämpi. Hyvä purenta. Erinomainen runko ja raajat. Liikkuu edestä hyvin, takaa hieman kapeasti. Takatyontö saisi olla tehokkaampi. Hyvä karva ja luonne."

-Tuomari Bister Soile

- Johanna -13.5.2012: Näyttää meille tulleen tavaksi kevätreissu Kuusamoon Rukalle mökkeilemään ja pyörähtäminen näyttelyssä. Joten äitienpäivä tuli vietettyä Kuusamon ryhmiksessä. Näyttelyyn olin ilmoittanut vain Piitun. Hyvin tyttö sijoittui JUN ERI2 SA PN2 ja VA-SERT. Kera seuraavanlaisen arvostelun:

" Hyvä liike. Kevyt pää, hyvät korvat. Selvä sukupuolileima. Rungoltaan sopivan voimakas, sopivat mittasuhteet. Hyvät raajat jotka oikea-asentoiset. Selkeä runsas turkki, oikein kannettu häntä. Tyylikäs kokonaisuus. "

-Tuomari Raimo M Viljamaa

- Johanna -6.5.2012: Eilen teimme reissun Posion ryhmikseen. Näyttelyyn oli ilmoitettu meidän tytöistä Piitu ja Cessi.Tuulisessa säässä kehässä pyörähti Piitu saaden EH:n ja Cessi avoluokassa myöskin EH:n. Cessin näyttelyistä on aikaa n. nelisen vuotta,ja tosi tyytyväinen olin muorin käyttäytymiseen ja esitykseen:) Alla arvostelut:

piitu1.jpg

Piitu: "Musta vaalein merkein.Lähes keskikokoinen.Lähes oikeanmuotoinen pää.Hieman teräväkärkiset korvat.Hieman matalaraajaisen kuvan antava.Hyvä häntä ja turkki.Kevyt sivuliike,mutta hieman takaa ahdas.Luonne oikea."


cessi1.jpg

Cessi: "Vaalea soopeli. Hieman pitkärunkoinen. Kevytpiirteinen pää.Hyvät korvat. Hieman pitkävarpaiset etukäpälät.Hyvä häntä. Turkki ei parhaimmillaan.Kevyet liikkeet. Luonne hyvä."

-Tuomari Fors Jari

- Johanna -2.4.2012: Nyt on näyttelyviikonloppu takanapäin, ei voi sanoa, että olisi ollut kovin rentouttava, mutta ainakin mukavaa oli!:) Lauantaina lähdimme aamusta aikaisin ajamaan kohti Kemijärven ryhmistä, mukaan reissailemaan lähti Piitu -neiti. Piitu Kemijärvellä JUN ERI3 SA. Tässä arvostelu:

" Musta vaalein merkein. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko ja raajarakenne. Hieman laineikas turkki. Oikea-asentoinen häntä. Kevyt tehokas liike. Rauhallinen luonne."

- Tuomari Sakari Poti

piitu_kj.jpg

Kuvat: Jenna Sergejeff

piitujuoksee.jpg

Saman päivän aikana ajelimme Pelloon hotellille nukkumaan ja valmistautumaan sunnuntain erkkariin. Hotellilla oli myös meidän Viivin sisko Unna (Taikalumon Villa) omistajansa kera. Pidimme pienet harjoitukset hotellin pihalla, ja suunnitelmana oli aluksi, että esittäisin Villan kehässä, mutta toisin kävi. Tyttö ei oikein alkanut millekkään minun kanssa ja niinhän se vain oli, että omistajan kanssa homma sujui paljon paremmin :) Kehässäkin Villa esiintyi rauhallisesti ja mallikkaasti, vaikka hieman saattoikin sekä omistajaa että kasvattajaa jännittää. Villa sijoittui AVO H. Piitun osalta junnuluokkaan oli ilmoitettu 19 narttua ja vastus kilpasiskojen osalta oli aika kova. Piitu sijoittui hienosti JUN ERI3 SA. Osaa se likka kyllä esiintyä, niin helppo tapaus:) Tässä Piitun arvostelu erkkarista:


" Erinomaiset mittasuhteet. Hyvin tasapainoinen täyteläinen pää. Hieman kookkaat korvat. Miellyttävä ilme. Riittävästi kulmautunut edestä, sopivasti takaa. Tanakka raajaluusto ja hyvä raajakarvoitus. Erinomainen runko. Hyvä jäntevä liikunta. Hyvä turkki. "

- Tuomari Tuula Pratt

Kuva: Jenna Sergejeff

villa.jpg

Taikalumon Villa

- Johanna & Jenna -25.2.2012: Käytimme tänään meidän nuorimmaista, Piitua, Tornion näyttelyssä, missä tyttö  osallistui ensimmäistä kertaa junnuluokkaan iällä 10kk :) Hieman jännitti mitä tuomari tytöstä tykkää, kun tuomarina toimi lapinkoirien oma rotutuomari Tapio Kakko. Junnuluokkaan oli ilmoitettu 15 koiraa, mistä Piitu sijoittui JUN ERI, kilpailuluokassa sitten tiputtiin viidentenä. Ei siis huonosti ensimmäisen esiintymisen kohdalta! Piitun käytyä kehässä suuntasimme takaisin Iihin, koska meillä turkittomilla alkoivat sormet ja varpaat jäätyä;) Tässä vielä Piitun arvostelu ja pari kuvaa näyttelypaikalta otettuna:

" Kokonaiskuva erinomainen. Sopivan voimakas narttu. Hyvät mittasuhteet ja luusto. Ikäisekseen riittävän vahva pää, kuono laskeva. Otsapenger saisi olla selvempi. Sopivasti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä luusto, hyvä turkki ja häntä. Hieman pysty lantio. Liikkuu edestä hyvin, takaa raajat alla. Miellyttävä luonne."

- Tuomari Tapio Kakko

piitutornio2012.jpg

Kuvat: Jenna Sergejeff

- Jenna & Johanna -15.1.2012: Tämän vuoden näyttelyvuosikin on nyt avattu Kajaanin tamminäyttelyn merkeissä, ja olihan siellä älyttömän paljon porukkaa! Koirienkaan kanssa ei kunnolla pystynyt ennen kehään menoa reenaamaan, kun ihmisiä tuntui olevan ihan tungokseen saakka. Matka ja päivä tuntuivat pitkiltä, mutta ainakin oli mukavaa koiraväen seurassa:) Omista koirista mukana olivat Piitu, Viivi sekä Malla. Piitu oli luokkansa PEN3 KP, Viivi AVO H ja Malla sai rikottua EH-linjansa ollen VAL ERI2 SA.

Seuraavaksi meitä kutsuu Tornion näyttely helmikuussa, jonne aiomme viedä Piitun ja ehkä Viivin. Malla taitaakin jäädä nyt näyttelytauolle ja Viivi sitten hieman myöhemmin perästä:) Tässä vielä tyttöjen arvostelut:

Piitu: "Tyypiltään erinomainen. Pää saa vielä kehittyä ja otsapenger selkeytyä ja kallo leventyä. Tummat silmät. Korvat kovin lähellä toisiaan. Erinomainen rintakehä. Oikea-asentoiset sopivan voimakkaat raajat, jotka voisivat kulmautua voimakkaammin. Liikkuu tasapainoisesti. Erinomainen turkki ja häntä. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti. Miellyttävä luonne."

Viivi: "Hyväntyyppinen narttu, joka ei tänään turkissa. Kevyt kuono-osa ja kapea kallo. Kauniit tummat silmät. Riittävä raajaluusto kokoon nähden. Saisi kulmautua edestä voimakkaammin. Erinomainen turkinlaatu ja häntä. Liikkuu tasapainoisesti sivulta, hiukan ahtaasti takaa. Turkitta antaa tänään kovin ilmavan vaikutelman. Miellyttävä luonne."

Malla: "Tyypiltään erinomainen. Hiukan kevyt pää. Saisi olla täyteläisempi kuono ja pyöreämpi kallo. Erinomainen rintakehä. Saisi kulmautua edestä voimakkaammin. Oikea-asentoiset sopivan voimakkaat raajat. Erinomainen turkki, häntä ja raajakarvoitus. Erinomainen mieleenpainuva kokonaisuus. Miellyttävä luonne."

- Tuomari Saara Sampakoski

- Jenna -