Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuosi 2019

12.12.2019: Viime viikonloppu meni reissatessa Helsinkiin Voittaja-näyttelyihin. Lähdimme Elinan ja Väinön kanssa perjataiaamuna ajelemaan isolle kirkolle. Kotoa tällä kertaa ei mukaan lähtenyt koiria, vaan matkan varrelta kyytiin poimimme kasvateistani Taikalumon Kuurankukan "Taikan". Kiitos Saralle että sain tytön mukaan :) Se kyllä kannatti!! Taika meni niin reippaasti, ja oli muutenkin tosi helppo reissukaveri. Taikan menestyminen oli kyllä ihan mieletön!! Ja varmasti ikimuistoinen. Tyttö palautettiin tulomatkalla omistajalleen kolmen tittelin kera :)

Lauantai 7.12. Helsinki NORD/Helsinki Winner 2019

Taika sijoittui AVO ERI1 SA PN1 SERT NORD-SERT VSP ja HeW -19

Tuomari Marja Talvitien arvostelu:

"Todella kaunislinjainen, erinomainen tyyppi. Hyvä pää ja ilme. Kaunis ylälinja, hyvä häntä & korvat. Liikkuu erinomaisesti sivulta katsojen ja mennen tullen"

Sunnuntai 8.12. Helsinki KV/Voittaja 2019

Taikan sijoitus AVO ERI1 SA PN1 SERT CACIB VSP ja V -19 sekä FI MVA !

Tuomari Pirjo Aaltosen arvostelu:

"Sopusuhtainen, ryhdikäs, kauniit mittasuhteet omaava narttu. Erinomainen runko ja luusto. Kaunisilmeinen pää, hyvin asettuneet korvat. Kaunis ylälinja. Hyvä häntä ja kulmaukset. Liikkuu hyvin takaa ja edestä, erinomaiset sivuliikkeet"

77328856_2566417973393840_4483562617092177920_n.jpg

Kuva: Elina Pikkujämsä

 

Pello RN 23.11.2019: Teimme Elinan ja Sannan kanssa ajelureissun Pelloon ryhmikseen. Mukana Missi ja Siru (T. Kesäheinä). Voitto-poika myös oli mukana turistina totuttelemassa näyttelyhulinaan :) Tuomarina tuolla Perttu Ståhlberg ja tytsyt kumpikin erinomaisesti avoluokassa, eli kummallekin ERI:t tällä kertaa.

 

9. - 10.11.2019 Jyväskylä: Teimme Elinan kanssa reissun Jyväskylään, jossa oli perinteiset kahden päivän näyttelyt paviljongilla. Mukana minulla kotoa oli Hertta ja Missi. Missi meni vielä avo-luokassa, koska olin kerennyt ilmoittamaan ennen valioitumista. Hienosti tytöillä meni :)

Jyväskylä Nord 9.11.

Tuomarina ruotsalainen Åke Cronander, ja tyttöjen sijoitukset

Missi: AVO ERI1 SA PN2 ja NORD Vara-sert

Hertta: VAL ERI2 SA PN4

Jyväskylä KV 10.11.

Tuomarina Tiina Taulos, ja tyttöjen sijoitukset

Missi: AVO ERI1 SA PN4

Hertta: VAL ERI3

 

5.11.2019: Missi (Pikku-pakkasyön Kaunehin Oot) oli kasvattajansa Elinan mukana Seinäjoen KV:ssa, ja aivan mahtavia uutisia saatiin kotiinkin, kun neiti sai viimeisen sertinsä valoituakseen! Missi siis tuloksin AVO ERI1 SA PN1 SERT CACIB VSP ja FI MVA !! Onnea Elinalle sekä meille :) Tuomarina toimi Leni Finne. Alla Misutiinan arvostelu sekä kuva :)

" Oikeat mittasuhteet, kokoon nähden sopiva luusto. Oikealinjainen ja -ilmeinen pää. Erittäin tummat kauniit silmät. Hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Sopiva eturinta. Oikeanmallinen rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Erinomainen askelpituus. Vispaa hieman edestä. "

75317307_958997801127220_2347486689993162752_n.jpg

Kuva: Elina Pikkujämsä

 

6.10.2019 Lappalaiskoirien Erikoisnäyttely, Kajaani.

Pikku-Pakkasyön Kaunehin Oot "Missi": AVO ERI2, SA, VARA-SERT

Taikalumon Kuurankukka "Taika": AVO ERI

Taikalumon Roihuva Sydän "Hertta": VAL ERI4, SA

Taikalumon Fabio "Otto": VAL ERI

 

15.9.2019: Eilen sain huippu-uutisia! Kasvattimme Taikalumon Kuurankukka (Taika) oli pyörähtänyt Uusikaarlepyyn ryhmiksessä. Ja tosi upeasti pyörähtikin! Tuloksena AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP ja vieläpä RYP2!! Tuomarina Hannu Talvi. Arvostelu alla ja muutama kuvakin.

" Musta harmain sävyin. Hyvä koko ja mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää. Kauttaaltaan erinomainen runko. Hyvä turkki, häntä, liike ja luonne "

70982829_372528597027535_7715818866483396608_n.jpg

Kuva: Paula Smirnoff

Aivan huippua; tytöllä takana neljä näyttelyä ja plakkarissa 2x sert, 2x ROP, 1x vara-sert, RYP4 & RYP2. Nyt sen viimeisen sertin metsästys.  Suur kiitos Saralle tytön näytille viemisestä :)

 

2.9.2019: Alla kesän näyttelytuloksia näin jälki junassa kirjattuna:

 

3.8 Kuopio KV

Taikalumon Roihuva Sydän: VAL ERI3, SA, PN3

3.8 Ii RN

Pikku-Pakkasyön Kaunehin Oot: NUO ERI1, SA, PN1, SERT, VSP

70717635_2463576040386426_7678501763959226368_n.jpg

Kuva: Taru Vallius

17.8 Kajaani RN

Pikku-Pakkasyön Kaunehin Oot: NUO ERI1, SA, PN4

17.8 Rovaniemi RN

Taikalumon Kielo: AVO EH

13.7 Oulu Nord

Pikku-Pakkasyön Kaunehin Oot: NUO ERI2

Taikalumon Kesäheinä: NUO ERI3

Taikalumon Roihuva Sydän: VAL ERI2, SA

14.7 Oulu KV

Pikku-Pakkasyön Kaunehin Oot: NUO ERI2, SA, PN4, VA-SERT

Taikalumon Fabio: VAL EH4

Taikalumon Roihuva Sydän: VAL ERI2, SA

20.7 Kemi KR

Pikku-Pakkasyön Kaunehin Oot: NUO EH2

Taikalumon Roihuva Sydän: VAL ERI2, SA, PN3

21.7 Kalajoki KV

Pikku-Pakkasyön Kaunehin Oot:  NUO ERI2

Taikalumon Roihuva Sydän: VAL ERI

27.7 Äänekoski RN

Taikalumon Roihuva Sydän: VAL ERI1, SA, PN1, ROP

27.7 Ristijärvi RN

Taikalumon Kesäheinä:  NUO ERI2, SA

Taikalumon Kuurankukka: NUO ERI1, SA, PN2, VA-SERT

28.7 Pihtipudas RN

Taikalumon Roihuva Sydän: VAL ERI1, SA, PN1, VSP

 

23.6.2019: Kesäkuun näyttelyt: Haapajärvellä (8.6) pyörähdimme Elinan kanssa, mukana tietenkin Missi. Näyttelyyn oli myöskin toista kertaa tulossa kasvattini Taikalumon Kuurankukka "Taika". Tuomarina tuolla toimi Marja Talvitie. Missi ja Taika olivat kumpikin samassa luokassa ja Taikan omistaja Sara esitti tytön ensimmäistä kertaa. Ja hyvin esittikin :) Tyttö veti kaiken kotiin eli sijoittui NUO ERI1 SA PN1 SERT ja ROP!! Päivän päätteeksi vielä RYP4. Ihan huippua! Missikin sijoittui hyvin NUO ERI2. Alla tyttöjen arvostelut:

Taika:

"Erinomainen tyyppi. Keskikokoa pienempi. Hyvä pää & korvat. Erinomainen ilme. Kaunis ylälinja ja hyvä häntä.Riittävät etu- ja hyvät takakulmaukset. Erinomainen karvanlaatu. Liikkuu hyvin sivulta. "

IMG-20190626-WA0004.jpg

T. Kuurankukka

Missi:

"Hieman lanneosaltaan pitkä kuitenkin vielä erittäin hyvän tyyppinen. Erinomainen pää ja korvat. Pystyhkö olkavarsi ja löysät kyynärpäät. Hyvät takakulmaukset & häntä. Hyvä karvanlaatu ei täydessä turkissa. Liikkuu löysästi edestä ja hieman ahtaasti takaa. "

Samalle viikonlopulle  sattui myöskin Rovaniemen KV (9.6) mihin Jennan kanssa suuntasimme mukanamme Missi ja Hertta. Herttaa mietin kylläkin että otanko ollenkaan mukaan, kun aivan karvaton oli. No onneksi tuli kuitenkin otettua. Tyttöjen sijoitukset seuraavasti Missi NUO ERI2, SA ja Hertta yllätti turkittomana VAL ERI2 SA PN2 VARA-CACIB. Tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen. Alla Rovaniemen arvostelut:

Missi:

"Hyvä koko ja mittasuhteet. Narttumainen kokonaisuus. Kaunis nartun pää. Tummat silmät. Hyvät korvat. Hyvät raajojen kulmaukset. Hyvä askelpituus liikkeessä. Karva vaihtumassa, peitinkarva oikean laatuista. Yhdensuuntainen liike. Reipas käytös. "

Hertta:

"Hyvä koko, narttumainen kokonaisuus. Erinomainen rakenne. Kaunis pää, tummat silmät. Erinomainen ryhti ja ylälinja. Hyväasentoinen häntä. Erinomai. raajojen kulmaukset. Vaivattomat liikkeet. Vuoden ajasta johtuen pohjakarva vähissä mutta peitinkarva laadukas."

 

28.5.2019: Alla kirjaamatta jääneet Missin näyttelytulokset. Tyttöä on nyt ihan urakalla pyöritetty näyttelyissä :)

Missi reissasi mm. kasvattajansa Elinan mukana Sodankylään, missä oli kaksipäiväiset ryhmikset.

26.5 Sodankylässä tuomarina toimi Saija Juutilainen ja Missin tuloksena NUO ERI1 SA PN2 VARA-SERT. Arvostelu kuului:

"20 kk, Kaunis hyvä runkoinen narttu, Tasapainoisesti rakentunut, Hyvä luustoinen, Hyvin kaunis nartun pää ja ilme, Etuliike saa tiivistyä, Kaunis sujuva sivuaskel, säilyttää ylälinjan mallikkaasti. Hieno hännän ja niskan kaari. Hyvä karvanlaatu. Mielyttävä kokonaisuus. "

Näytillä Sodankylässä  pyörähti myöskin kasvattini Taikalumon Kielo (Maya) tuloksena NUO ERI3.

Mayan arvostelu: " Tilava runkoinen, hyvä luustoinen nuori narttu. Voisi olla hieman jäntevämpi. Hyvin kaunis nartun pää ja ilme.Hyvät korvat ja purenta. Sopivasti luustoa ja kulmauksia.Kaunis väri ja hyvä karvanlaatu.Liikkuu hieman kapeasti ja löysästi, riittävästi voimaa sivukuvassa. Kaunis hännänkaari. Hyvä luonne. "

25.5 Sodankylässä toimi tuomarina Markku Kipinä ja tuloksena Missillä NUO ERI1 SA PN1 SERT ja VSP :) Arvosteluin:

" Tyypiltään erinomainen, Hyvä luusto.Vaivattomasti liikkuu. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvä ilmeinen pää ja purenta. Hieman voimakkaamin kulmautunut takaa.Mielyttävä luonne ja karva. "

Lestijärvi 18.5, jossa tuomarina Hannu Talvi. Missin tuloksena NUO ERI1 SA PN2 SERT. Arvostelulla:

" Musta merkein, Ihanne koko ja mittasuhteet, Hyvämuotoinen kaunis pää, Kauttaaltaan erinomainen rakenne, Turkki ei parhaimmillaan, Muhkea häntä, Esiintyy ja liikkuu mallikkasti."

Oulainen 12.5, jossa tuomarina toimi Tuire Okkola, ja Missin tulos NUO ERI1 SA PN2 VARA-SERT. Missin arvostelu:

"Hyvän kokoinen narttu, jolla aavistuksen pitkäkuono-osa , kirsu voisinolla mustempi. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä turkki ja häntä. Hyvä raajaluusto. Liikkuu hyvin sivulta. "

Oulainen 11.5, tuomarina Anneli Pukkila, ja Missin tulos NUO ERI1 SA PN4. Arvostelulla:

" Erinomainen tyyppi, hyvät mittasuhteet, Sopiva runko,riittävä raajaluusto, Kaunis ilmeinen pää, hieman kookkaat korvat. Hyvä häntä ja kiinnitys. Liikkuu ryhdikkäästi, hyvä askel sivulta, Hyvä karvapeite, Miellyttävä käytös."

Näyttelyssä oli myöskin Taikalumon Kuurankukka (Taika) ensiesiintymisellään hienosti NUO ERI3.

Taikan arvostelu: " Erinomainen tyyppi, hyvät mittasuhteet. Sopiva runko, hyvä raajaluusto, Hyvä pään malli, Hyvät silmät ja korvat. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä häntä ja kiinitys. Liikkuu melko hyvällä askeleella sivulta, hyvin edestakaisesti. Miellyttävä käytös."

Jenna käytti Missiä Raahessa 5.5, jossa tuomarina meidän kasvattajatuomarimme Tapio Kakko, ja hienosti tyttö nappasi tuloksen NUO ERI1 SA PN2 SERT. Arvostelulla:

" Kokonaiskuvaltaan erinomainen narttu, hyvät nartun mittasuhteet.Riittävä raajakorkeus, Hyvä pää, Hyvä ilme.Kauniisti kulmautunut edestä&takaa, hyvä raajaluusto, hieman ulkokierteiset takaraajat Hyvä turkki & häntä- Liikkuu sivulta kevyesti, riittävällä takapotkulla, ahtaasti takaa. Mielyttävä luonne & esiintyminen."

28.4 Kiuruvedellä tuomarina toimi Maija Mäkinen, ja Missin tulos oli NUO ERI1 SA PN4. Arvosteluin:

" Feminininen nuori narttu, Hyvät mittasuhteet, Hyvä ilmeinen pää, Hyvät karvaiset korvat, hyvät silmät. Oikea purenta mutta kuono-osa voisi olla voimakkaampi. Hyvä luusto, käpälät. Hyvä runko,selkä ja häntä. Liikkuu erittäin hyvin, aavistuksen löysästi edestä. "

 

21.4.2019: Eilen ajelimme Missin kasvattajan Elina kanssa Tervolaan ryhmikseen, matkalta mukaan koukkasimme kyytiin myöskin Alinan kera Missin veljen Haltin. Tuomarina Tervolassa toimi Markku Kipinä, ja lappalaisia oli kivasti paikalla huimat 45.Omista koirista mukana oli Missi sekä Hertta.

Tytöt pärjäsivät tosi hienosti Missi NUO ERI2 SA PN3 ja VASERT. Hertan puolestaan ilmoitin ihan mielenkiinnosta Missille kaveriksi mukaan, kun Hertta ei ole aiemmin kyseisellä tuomarilla käynyt. Ja tykkäsihän se tuomari Hertasta! Tyttö sijoittui hienosti VAL ERI1 SA PN1 ja VSP.

Näytillä pyörähti myöskin kasvatti T.Kielo "Maya". Mayalla oli pahimmoilleen alkanut karvanvaihto, mutta hienosti tyttö esiintyi saaden tulokseksi NUO EH4. Tässä vielä Missin ja Hertan hienot arvostelut :)

Missi:

" Erinomainen, ryhdikäs, vahvaluustoinen narttu. Erinomainen ylälinja, häntä ok. Hyväilmeinen pää. Lupaava karva. Hyvä luonne, Vaivaton askellus."

Hertta:

" Erinomainen tyypiltään, tasapainoisesti rakentunut, ryhdikäs narttu. Hyvä ylälinja ja häntä. Kaunisilmeinen pää ja hyvä purenta. Esitetään riittävässä turkissa, Vaivaton askellus. "

 

          

                                              

8.3.2019: Viime viikonloppu tuli vietettyä Pellossa, kylläkin aika kylmässä säässä. Meillä Jennan kanssa mukana kolme nuorinta narttua. Junnuissa Missi ja nuorissa Ninni ja Siru. Tytöt kävi näytillä kumpanakin päivänä. Lauantaina tuomarina Pirjo Aaltonen ja sunnuntaina Tuula Savolainen. Ihan kivasti tytöillä meni la:na tulokset olivat seuraavanlaiset: Missi JUN ERI1 SA PN3 ja VARA-SERT, Ninni NUO ERI1 ja Siru NUO ERI2. Sunnuntaina tuloksia tuli: Missi JUN ERI2, Ninni NUO ERI2 ja Siru NUO EH4. Alla tyttöjen arvostelut.

Lauantai 2.3

Missi:

" Hyvä luustoinen ja runkoinen nuori narttu. Selvä sukupuoli leima, tasapainoinen kokonaisuus, hyvä pään vahvuus ja pään mittasuhteet. Tyypillinen ilme. Hyvä ylälinja ja häntä, tasapainoiset kulmaukset, erinomaiset sivuliikkeet. Hyvät liikkeet edestä ja takaa, hyvä karvapeite. "

Ninni:

" Hyvä luustoinen ja runkoinen nuori narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Kaunis ilmeinen pää jossa hyvä vahvuus, hyvin asettuneet korvat. Hyvä ylälinja ja häntä. Turhan niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Sivuliikkeessä askel jää turhan lyhyeksi, hyvät edestakaiset liikkeet, hyvä karvan laatu. "

Siru:

" Selvän sukupuoli leiman omaava narttu. Rungoltaan hyvin kehittynyt mutta luusto saisi olla hieman vahvempi. Hyvät pään mittasuhteet. Hieman kookkaat melko lähekkäin sijoittuneet korvat Kaunis ylälinja, hyvä häntä, hyvät kulmaukset takana, saisi olla paremmat edessä. Liikkuu edestä turhan korkealla askeleella, hyvät takaliikkeet."

Sunnuntai 3.3

Missi:

" 1v 5kk Riittävä raajakorkeus, Kaunis ylälinja, Kaunis pää ja ilme, Hyvät korvat, Tilava runko. Hieman lyhyet olkavarret, Hyvä takaosa, Hyvä häntäja turkki. Etuliikkeet saavat vakiintua. Reipas sivu askel. "

Ninni:

" 1v 10kk, Tyyppi erinomainen, Kaunis ylälinja, Kaunis pää ja ilme, Hyvät korvat. Tilava runko. Tasapainoinen raajarakenne. Suorat ranteet. Hyvä turkki ja häntä. Sivuaskelissa riittävä pituus. Hyvin esitetty. "

Siru:

" 1v 7kk Hyvä ylälinja. Riittävä raajakorkeus. Vielä hieman kapea pää. Tummat silmät. Hyvät korvat. Tilava runko. Hyvä häntä, ei täydessä turkissa. Etuliikkeet kyynärpäistä löysät. Reipas sivuaskel. "

 

27.1.2019: Kuopio jalostuspäivänäyttely, jossa mukana Missi, Hertta ja Otto. Kaikilla kolmella meni erinomaisesti. Tuloksena Missi JUN ERI, Hertta VAL ERI ja Otto VAL ERI3 SA. Tuomarina nartuilla Perttu Ståhlberg ja uroksilla Hannu Talvi. Alla porukan arvostelut.

Missi:

"Tasapainoinen kokonaisuus, sopiva vahvuus ja mittasuhteet. Kaunisilmeinen , feminiininen pää. Tummat silmät, hyvät korvat. Vahva selkä. Hyvä runko. Sopivasti kulmautunut. Erinomainen liike. Hyvä karvanlaatu ja häntä. Miellyttävä käytös."

Hertta:

"Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Hyvä koko ja vahvuus. Tummat silmät, Hyvät korvat, kaula ja runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Ei tänään parhaassa karvassa. Hyvä häntä. Tasapainoinen liike. Miellyttävä käytös."

Otto:

"Vaalea parkinväri harmain sävyin. Ihannekoko ja mittasuhteet. Tyylikäs pää. Hyvä kaula ja selkälinja. Täyteläinen runko. Hyvä raajaluusto. Karkea peitinkarva. Esiintyy ja liikkuu hienosti."

 

12.1.2019: Kajaani KV:ssa Ninni nuorissa EH.