Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Vuosi 2014

10.11.2014: Viime lauantaina suuntasimme Jennan kanssa kohti Jyväskylää. Yövyimme Laajavuorella hotelissa ja seuraavana päivänä oli sitten KV-näyttelyn vuoro. Mukana koirista oli parivaljakko Otto ja Piitu. Piitu onkin ollut jonkin aikaa näyttelytauolla, kun neiti pudotti syksyllä karvansa. Tuomarina lapinkoirilla oli Paula Heikkinen-Lehkonen. Hyvin meillä koirat pärjäsivät, Piitu jopa yllätti sijoituksellaan. Eli Oton sijoitus oli VAL ERI4 SA ja Piitu VAL ERI2 SA PN2 VARACA, joka muuttuu CACIB:ksi PN1 ollessa jo kansainvälinen valio. Tässä vielä arvostelut, joskin en ole ihan samaa mieltä tuomarin kanssa Piitun pulskuudesta, kun juuri kehuin miten Piitu on hieman laihtunut, kun kylkiluut niin selvästi tuntuvat:)

Otto:

" Ryhdikäs, hyvärakeinteinen uros, tanakka runko, kuono voisi olla hieman täyteläisempi. Jyrkkä otsapenger. Oikein sijoittuneet korvat. Kaunis ylälinja. Voimakkaasti kulmautuneet takaraajat. Hyvä hännänkiinnitys ja tuuhea häntä. Lanneosa voisi olla hieman lyhyempi. Karva on tuuheaa, mutta hieman kuivaa. "

Piitu:

" Tanakka runkoinen narttu. Sopiva luuston vahvuus. Otsapenger saisi olla selvempi. Hyvä kuonon pituus ja vahvuus. Erinomaiset kulmaukset, kapeat takaliikkeet. Karva on hieman pehmeää ja kiiltävää. Hyvä asentoinen häntä. Turhan pulleassa kunnossa. "

- Johanna -

6.10.2014: Viime sunnuntaina oli Oulussa lappalaiskoirien erkkari, missä pyörähdin Oton kanssa. Valiouroksia oli huimat 17. Sijoitusta ei luokassa tullut, mitä en kyllä odottanutkaan tuollaisessa kovatasoisessa joukossa. ERI:n Otto kuitenkin sai kera hyvän arvostelun. Uroksilla tuomarina toimi Jari Fors. Ja tässä Oton arvostelu:

" Vaalea parkki. Keskikokoinen. Hyvä pää ja korvat. Samoin kaula. Hyvä runko & raajat. Hieman pitkävarpaiset käpälät. Komea häntä. Oikea turkin laatu. Kevyt liike. Luonne oikea."

Lauantaina oli yhdistyksen tokokoe, missä T. Titanic "Ticu" oli ekaa kertaa korkkaamassa ALO luokkaa. Ticu oli kerännyt pisteitä alokasluokassa 94, kunnes poika oli ns. karannut kehästä, joten tuomari oli tietysti keskeyttänyt Ticun osalta kokeen. Hienoa että Piritta uskaltautui Ticun kanssa kisaan. Ja eihän sitä heti ekalla kerralla puhdasta suoritusta kannata näyttää ;) Ticu on varmaan samaa mieltä :) Ja jos siellä heinikossa oli jotain mielenkiintoisempaa sillä hetkellä :) Ei muuta kuin uutta yritystä putkeen ja onnea tuleviin koitoksiin. Kyllä se Ticu pätevänä poikana homman vielä puhtaasti suorittaa.

- Johanna -

25.8.2014: Sunnuntaina ajeltiin Oton kanssa Ruotsiin Överkalixiin näyttelyyn. Tavoitteena oli saada Otosta Ruotsin valio, ja siinähän poju hienosti onnistuikin ollen VAL ERI1 SA PU1 SERT ROP ja näin ollen saavuttaen SE MVA tittelin !:) Harvoin päästään RYP-kehään saakka, joten olihan se pakko jäädä paistattelemaan iltapäivään saakka auringossa. Ryhmäkehässä käytiin esittelemässä liikkeitä ja saatiin sitten lämmintä kättä kehästä poistuttaessa. Mutta valiotitteli tuli kotiinviemiseksi :) Tuomarina lapinkoirilla oli ruotsalainen Nils-Arne Törnlöv. Alla arvostelu vapaasti suomennettuna ja kuva valioituneesta:

" Hyvin esiintyvä maskuliininen uros, erinomainen tyyppi. Erinomainen kokonaisuus & mittasuhteet. Kaunis pää & ilme. Oikeanlainen purenta. Hyvä koko, selkälinja ja häntä. Reilusti runkoa. Hyvä luusto & raajat. Oikeanlainen turkki. Harmoniset liikkeet. Voittaja tänään. "

otto_overkalix14.jpg

- Jenna -

11.8.2014: Olihan se maailman voittaja -näyttely kokemus! Paljon Helsingin voittajan oloinen, suuremmassa mittakaavassa vain. Lapinkoiria oli MV-14 näyttelyyn ilmoitettu yli 500, joista paikan päällä oli ehkä jotain 300. Hurja määrä koiria! Meiltä oli Oton lisäksi myös Piitu ilmoitettuna, mutta Piitu ennätti pudottaa pohjavillansa totaalisesti, joten päätimme jättää Piitun kotiin, ja yhden koiran kanssa liikkuminenkin on paljon helpompaa. Hyppäsimme perjantai-iltana junaan ja olimme aikaisin lauantaiaamuna paikan päällä Helsingissä. Lapinkoirat oli sijoitettu ulkokehiin. Onneksi hyvä sää suosi meitä, eikä kuitenkaan ollut liian kuumakaan. Näyttelyssä oli käytössä FCI:n säännöt. Ottokin esiintyi näyttelyn sääntöjen vuoksi AVO-luokassa, vaikka oikeasti kuuluisi valioihin. Oton luokassa oli yli 60 koiraa, ja Otto oli ainoana parkkipoikana kuuden viimeisen joukossa. Luokkasijoitusta ei tullut, mutta Otto sai hienosti ERIn, ja hyvän arvostelun. Tuomarina AVO-uroksilla toimi Elina Haapaniemi. Alla Oton arvostelu:

" 2-vuotias. Kauniin tyyppinen, erittäin hyvin esiintyvä ja esitetty uros. Miellyttävät ääreet, erinomainen pää, silmät ja ilme. Hyvä luusto. Kaunis kaula ja ylälinja. Tasapainoiset kulmaukset, hyvä turkinlaatu, sujuva liikkuja, etuliike voisi olla hieman tiiviimpi. Hyvä kokonaisuus. "

dscn0790b.jpg

 - Jenna -

4.8.2014: Lauantai ja sunnuntai meillä meni Kuopion Sawoshowssa. Ajeltiin aikaisin lauantaiaamusta Kuopioon ja Otto sekä Piitu kävivät valiokehissä. Otto sijoittui VAL ERI 3 ja Piitu VAL ERI. Tuomarina toimi saksalainen Hassi Assenmacher-Feyel. Alla vapaasti suomennetut arvostelut ja kuvat Otosta kehässä. Piitusta ei tullut räpsittyä muuta kuin kehänlaidalla -kuvia.

dscn0027.jpg

Otto:

" Hyvä koko. Uljas kallo, hieman pyöreä. Erittäin hyvä stoppi/otsapenger. Hyvä väritys/pigmentaatio. Ovaalit silmät, hyvä väri. Hyvä asentoiset & kannetut korvat. Hyvä rungon pituus, tasapainoinen ylälinja, pitkä rintakehä. Hyvät etukulmaukset. Hyvin kannettu häntä. Liikkuu erittäin hyvin. Hyvä turkki & luonne. "

Piitu:

" Erinomainen narttu. Tyypillinen pää. Hyvin ilmekkäät tummat, ovaalit silmät. Hyvä stoppi/otsapenger. Paljon väritystä/pigmentaatiota. Kiva korvien kanto. Erinomainen rungon pituus. Oikeanlaiset linjat & kulmaukset. Hyvä liikkumaan. Kiva hännän kanto. Hyvä turkki & luonne. "

Lauantain ja sunnuntain välinen yö vietettiin pienellä leirintäalueella Kuopion näyttelypaikan läheisyydessä. Sunnuntaina taas mentiin näyttelypaikalle, missä Otto kävi kehässä Piitun ollessa nyt muiden mukana olleiden koirien kanssa turistikoirana kehän laidalla. Otto sijoittui ollen VAL ERI3 SA. Tuomarina toimi Marja Talvitie. Alla arvostelu ja kuvat sunnuntailta.

Otto:

" Erinomainen tyyppi. Hyvin kaunis pää ja hyvä ilme. Erinomainen ylälinja ja hyvä häntä. Hieman löysät kyynärpäät. Hyvät takakulmaukset. Liikkuu erinomaisesti sivusta katsoen, hieman löysästi edestä. Hyvä karvanlaatu, mutta ei täydessä turkissa. "

dscn0341.jpg

dscn0333.jpg

- Johanna & Jenna -

14.7.2014: Viikonloppu hurahti näyttelyiden merkeissä, kun lauantaina Piitu ja Otto osallistuivat Oulun KV:seen ja sunnuntaina ajettiin Kokkolan KV:seen. Molempina päivinä hellettä riitti, koirat olivan läkähdyksissä ja ihmiset myös. Ihokin pääsi vähän kärähtämään, mutta mitäs pienistä :) Oulussa Otto sijoittui AVO EH1 ja Piitu VAL ERI3 SA, tuomarina toimi Hannu Talvi. Oulun arvostelut alla:

Otto:

" Vaalea parkin väri. Tänään ilmavassa kunnossa, mittasuhteet oikeat. Hyvä pään sukupuolileima, hyvät korvat. Riittävä eturinta, vatsaviiva hieman kuroutuu. Laadukas peitinkarva, pohjavilla irti. Muhkea häntä. Hyvä luonne ja erinomainen liike. "

Piitu:

" Musta vaalein merkein, ihanne koko & mitta. Tyylikäs pää. Aavistuksen massava runko. Erinomainen raajaluusto & rakenne. Hyvä turkki & häntä. Ryhdikäs luonne, hyvä liike. "

Kokkolassa puolestaan niin bikiniturkki-Otto kuin hieman pulskistunut Piitukin pääsivät yllättämään iloisesti. Otto sijoittui hienosti AVO ERI1 SA PU4 SERT ja näin ollen meidänkin Otosta tuli FI MVA !!:) Nyt pääsee meidän karvaton poju valioluokkaan "isojen poikien" seuraksi :) Piitu puolestaan sijoittui myös upeasti VAL ERI1 SA PN1 CACIB ja VSP ! :) Tämä olikin meidän piipanalle ensimmäinen cacib. Tuomarina Kokkolassa toimi ruotsalainen Nils-Arne Törnlöv. Alla arvostelut vapaasti suomennettuna ja pikaset kännykkäkuvat:

20140713_150015.jpg

Otto:

" Hyvin näyttävä maskuliininen uros, joka erinomaista tyyppiä. Erinomainen kokonaisuus. Hyvinmuotoutunut kaunis pää. Oikeanlainen purenta. Hyvä koko ja selkälinja. Hyvärunkoinen. Hyvät raajat ja tassut. Oikeanlainen turkki. Harmoniset liikkeet. "

20140713_145831.jpg

Piitu:

" Hyvin feminiininen valionarttu, joka erinomaista tyyppiä. Erinomainen kokonaisuus ja mittasuhteet. Hyvin näyttävä pää ja ilme. Oikeanlainen purenta. Hyvä koko, selkälinja ja häntä. Hyvärunkoinen. Hyväasentoiset raajat. Oikeanlainen turkki. Harmoniset liikkeet. Hyvin esitetty. "

- Jenna -

6.7.2014: Lauantaiaamusta ajeltiin Ruotsin puolelle Piteån KV näyttelyyn Oton ja Piitun kanssa. Odotukset ei olleet kovinkaan korkealla, koska Otto on yhä karvaton.. Piitu lähti mukaan lähinnä Otolle kaveriksi. Keli oli kyllä hieno ja aurinkoinen, liian kuuma kyllä koirille, mutta muuten mukava :) Otto sijoittui AVO ERI2 SA ja Piitu VAL ERI3. Tuomarina lapinkoirilla oli Leni Finne. Vapaasti suomennetut arvostelut alla:

Otto:

" Oikeanlaiset mittasuhteet, riittävä luusto, oikeanlainen päänmuoto, miellyttävä ilme, hyväasentoiset korvat, riittävä eturinta, jonkin verran lyhyt olkavarsi, jonkin verran lyhyt rintalasta ja hieman pitkä lanneosa, riittävästi kulmautunut takaa, erinomainen askelpituus. "

Piitu:

" Oikeanlaiset mittasuhteet ja luusto, oikeanlainen kuono-osa, hieman kapea kallo, oikeanlainen kaula ja ylälinja, riittävä eturinta ja etukulmaukset, oikeanlainen rintalasta, tykkää ruuasta, oikeanlaiset takakulmaukset, erinomainen askelpituus. "

- Jenna -

22.6.2014: Eilen kävimme Rovaniemen KV:ssä. Ilma oli kylmä, mutta onneksi suuremmalta vesisateelta kuitenkin säästyttiin. Mukana menossa oli Piitu ja Otto. Ottoa mietin, että otanko ollenkaan mukaan, kun poika on melko karvaton tällä hetkellä. Otto lähti kuitenkin karvattomana mukaan, ja pojan sijoituskaan ei kyllä tullut mitenkään yllätyksenä. Otto siis AVO EH3 ja Piitu VAL ERI2 SA PN3. Tuomarina Matti Tuominen. Alla arvostelut:

Otto:

" 2-vuotias erittäin hyväntyyppinen uros, jolla riittävä luusto. Urosmainen pää. Hieman haja-asentoiset korvat. Hieman liian kuroutunut vatsalinja. Hyvä häntä. Hieman löysä etuosa. Tasapainoisesti kulmautunut ja liikkuu hyvin. Esitetään hyvin. "

Piitu:

" 3-vuotias, hyväluustoinen narttu, jolla hyvä pää ja ilme. Aavistuksen matalaraajainen. Hyvä runko. Erinomainen karvapeite. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin. "

- Johanna -

24.5.2014: Tänään käytettiin Piitua ja Ottoa Muurolan ryhmiksessä. Viivin pentujen odotustilanteen takia äitin sijaan mukaan lähti reissukaveriksi työkaverini Laura, jolle iso kiitos avusta ja seurasta :) Kannatti kyllä lähteä ryhmikseen, vaikka vettä olikin päivälle jonkin verran luvattu. Onneksi se tosin jäi muutamaan sadepisaraan. Kehässä Otto oli hienosti NUO ERI1 SA PU2 VA-SERT. Piitu puolestaan yllätti täysin! Neiti sijoittui mahtavasti ensin lapinkoirien joukosta ROPiksi, ja sen jälkeen odoteltiinkin ryhmäkehiä. Ryhmäkehässä neiti nappasi RYP1 palkinnon ja jatkoi näyttelyn paras -kehään, missä upeasti ylsi BIS2 sijoitukseen! Kyllä siinä oltiin vähän päät pyörällä molemmat :) Hienosti Piitu jaksoi lämpimästä kelistä huolimatta liikkua loppukehissä ja esiintyä oikein näppärästi :) Piitun lopullinen sijoitus oli siis VAL ERI1 SA PN1 ROP RYP1 BIS2. Lapinkoiria ja ryhmäkehää arvostelemassa oli tuomari Anneli Pukkila ja BIS-kehän tuomarina toimi Paula Rekiranta. Alla kuvat ja arvostelut:

Otto:

" n. 2 vuotias uros. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Hyvä pää, kuono-osa saisi olla hieman täyteläisempi silmien alta, hyvät korvat. Hyvä runko, riittävä raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu ryhdikkäästi hyvällä askeleella joka suunnasta. Hyvä karvapeite, joka ei tänään parhaimmillaan. Esitetään hyvin. "

kotisivu_otto.jpg

Piitu:

" Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Hyvä pää, hieman kookkaat korvat. Sopiva runko, hyvä raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu ryhdikkäästi, mutta hieman ahtaasti takaa. Miellyttävä luonne. Esitetään hyvin. "

kotisivu_piitu.jpg

- Jenna -

18.5.2014: Tänään vietettiin aurinkoinen päivä Oulun KV:ssä:) Kehässä pyörähtivät Otto ja Piitu ihan hyvällä menestyksellä. Oton tulos oli NUO ERI1 SA VA-SERT ja Piitun VAL ERI2 SA PN3 VA-CACIB. Tuomarina oli ihan uusi tuttavuus meille; Tapio Eerola. Alla kaksikon arvostelut.

Otto:

" Oikeat mittasuhteet, hyvä tyyppi. Vahva, hyvä pää. Silmät, korvat ja purenta Ok. Sopiva rintakehä ja raajojen vahvuus. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä turkki ja häntä. Liikkuu pitkin askelin.

Piitu:

" 3 vuotias. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Hyvä pää, silmät ja purenta. Kookkaat korvat. Erinomainen rintakehä, raajojen luusto ja kulmaukset. Periksi antavat välikämmenet. Pitkä turkki, laatu hyvä. Hyvä häntä. Ahtaat takaliikkeet. Sisäkierteiset etuliikkeet. Erinomainen askelpituus."

-Johanna-

6.5.2014: Viime viikonloppuna ajeltiin Oton ja Piitun kanssa Kalajoelle ryhmikseen. Molemmilla meni kehässä hyvin, Piitu tosin pääsi yllättämään :) Otto sijoitus oli NUO ERI1 SA PU3 VASERT, ja Piitu upeasti VAL ERI1 SA PN1 VSP !:) Tuomarina toimi Maija Mäkinen. Alla arvostelut ja kuvat.

img_7467.jpg

Otto:

" Maskuliininen nuori uros, joka voisi olla lyhyempi rungoltaan. Urosmainen pää. Hyvät korvat ja purenta, kaunis kaula. Tasapainoiset kulmaukset. Rintakehä saisi olla pidempi suhteessa lanneosaan. Hyvä selkä, turkki ja häntä. Vapaat joustavat liikkeet, joissa hyvä tasapaino. Miellyttävä käytös. "

img_7634.jpg

Piitu:

" 3v. feminiininen narttu, jolla hyvä ylälinja. Narttumainen pää. Otsapenger voisi olla selvempi. Kaunis kaula ja niska. Hyvä runko ja takaosa. Pehmeähkö karva. Liikkuu erittäin hyvin sivusta, ahtaasti takaa. Miellyttävä käytös, esitetään hyvin. "

- Jenna -

26.4.2014: Oton ja Piitun kanssa käytiin Pyhäjärven ryhmiksessä. Ei kyllä aamulla olisi jaksanut millään nousta ylös. Onneksi kuitenkin lähdettiin, sillä meillä oli oikein hyvä näyttelypäivä :) Piitu oli nartuissa hienosti neljän parhaan joukossa sijoittuen VAL ERI2 SA PN4. Otto meillä sitten yllätti täysin, ei kyllä lainkaan ajateltu, että poitsu kehien päätteeksi sijoittuisi NUO ERI1 SA PU1 SERT ja VSP! Mahtavaa :) Tuomarina lapinkoirilla toimi Harto Stockmari. Alla muutama kuva, ja arvostelut:

img_6704.jpg

Otto:

" Urosmainen kokonaisuus. Oikeat mittasuhteet. Oikeat pään mittasuhteet. Otsapenger saa vielä korostua. Hyvä purenta ja korvakarvat. Hyvä runko ja hännän kiinnitys. Etuosan tulee vielä kehittyä. Hyvä takaosa. Karva ei parhaimmillaan. Liikkuu ryhdikkäästi. "

img_693.jpg

Piitu:

" Narttumainen kokonaisuus. Hyvät mittasuhteet. Hieman kevytpiirteinen pää. Hyvä purenta. Hyvin karvoittuneet kookkaat korvat. Hyvä ylälinja ja hännän kiinnitys. Erinomainen runko. Oikein kulmautunut. Hyvä häntä. Oikea karvanlaatu. Hyvä käytös. Liikkuu joustavalla askeleella. "

- Jenna & Johanna -

1.4.2014: Viime viikonloppu menikin täysin näyttelyhulinoissa. Mukana reissaamassa olivat Piitu ja Otto. Aikaisin lauantaiaamuna ajoimme Kajaanin ryhmikseen. Kajaanissa tuomarina olisi pitänyt olla Markku Mähönen, mutta tuomarimuutosken vuoksi lapinkoiria oli arvostelemassa Mari Lackman. Piitu ja Otto pärjäsivät kehässä kuten odotettiinkin, Otto NUO ERI1 ja Piitu VAL ERI3. Alla Piitun ja Oton arvostelut:

Otto:

" 1v9kk.Hyvä pää ja ilme. Vielä kevyehkö, oikeanmallinen runko. Hyvin kulmautuneet, oikea-asentoiset raajat. Erinomainen karvanlaatu, mutta pohjavillaa puuttuu tänään. Hyvä häntä. Rintakehä saa kauttaaltaan täyttyä. Liikkuu kevyesti, tehokkaalla askeleella sivusta, mutta vielä löysästi edestä. Hyvä luonne. "

Piitu:

" 2v11kk. Hyvä pää ja ilme. Hyvät ylälinjojen kaaret. Hieman pysty olkavarsi, muuten hyvin kulmautuneet raajat. Karvapeitteen laatu ok. Hyvä häntä. Liikkuu hieman jäykästi takaa, mutta sivusta hyvällä askeleella. Kauniisti esitetty. Selässä hieman pehmeyttä liikkeessä. "

img_5614.jpg

Kajaanista sitten ajelimme yöksi Vuokattiin työpaikan vuokra"mökille". Lenkkeiltiin ja valmistauduttiin seuraavan päivän Lappalaiskoirien erikoisnäyttelyyn, joka pidettiin Nurmeksella. Sunnuntaina noustiin taas aikaisin ylös ja otettiin suunta kohti erkkaria. Näyttelypaikka oli kaunis järvenrantamaisemalla. Keli meillä oli vain aika kylmä, sillä tuuli puhalsi aika voimakkaasti järveltäpäin. Lapinkoiria arvostelemassa oli tuomari Jaana Hartus. Otolla ja Piitulla meni hienosti, molempien päästessä kisaamaan aina paras uros/narttu kehään saakka. Oton lopullinen sijoitus oli NUO ERI2 SA ja Piitun VAL ERI4 SA. Arvostelut kuuluvat näin:

Otto:

" Keskikokoa kookkaampi. Kompakti uros jolla riittävä raajaluusto ja hyvä runko. Ilmeikäs lupaava pää. Hyvä ryhti. Hieman lyhyt kaula. Erittäin joustavat sivuliikkeet. Voisi kantaa häntäänsä selänpäällä. "

img_5787.jpg

Piitu:

" Erinomainen tyyppi. Tasapainoisesti rakentunut, ryhdikäs narttu. Varma-asentoiset raajat. Oikein muotoutunut pää. Hieman kookkaat korvat. Tyypilliset kulmaukset, samoin liikkeet. Ahdas takaa. Erittäin hyvä häntä. "

img_6022.jpg

- Jenna/Johanna -

3.3.2014: Näyttely tuloksia. T.Filosofi on pyörähtänyt viime viikonloppuna Kouvolan ryhmänäyttelyssä tuloksin NUO EH2. Tuomarina Hannu Talvi, joka oli tykännyt pojan rakenteesta:) Filo oli saanut häneltä seuraavanlaisen arvostelun.

" Musta merkein. Sukupuolileima saisi olla näyttävämpi. Hieman kevyt päinen uros. Runko ja raaja rakeenteessa ei huomautettavaa. Hyvä turkki ja häntä. Mielyttävä luonne."

-Johanna-

16.2.2014: Viikonlopun aikana käytiin Pellossa näyttelyssä. Ilman kylmää tuulta, sää olisi ollut ihan hyvä. Huolimatta siitä, että oli hieman varpaat ja sormet jäässä, saatiin käytettyä kolmen kopla kehässä pyörähtämässä. Mukana koirista oli siis Piitu, Otto ja Lumi. Lumi oli odotetusti NUO EH. Piitu vuorostaan sijoittui hienosti VAL ERI1 SA PN4 ja Ottokin NUO ERI1 SA. Tuomarina lapinkoirilla oli Saija Juutilainen. Alla kuvat ja arvostelut.

Piitu:

" 2v. Mielyttävä, hyvärunkoinen ja luustoinen narttu, joka saisi olla jäntevämmässä kunnossa. Sievä nartun pää ja ilme. Hyvä kuono ja purenta. Riittävä otsapenger. Hyvät kulmaukset, matalat kintereet. Liikkuu erinomaisella sujuvalla askeleella säilyttäen ylälinjan. Hieno häntä, kaunis karva. "

piitu_4634.jpg

Lumi:

" 19kk. Hyvärunkoinen nuori narttu. Riittävästi luustoa ja kulmauksia. Hieman pehmeät ranteet. Hyvä pään malli, kuono ja purenta. Turhan pyöreät silmät. Säilyttää ylälinjan mallikkaasti. Liikkeet saavat tiivistyä kintereistä ja kyynärpäistä. Varsin hyvä askelpituus. Hyvä karva. Miellyttävä luonne. "

lumi_4602.jpg

Otto:

" 19kk. Hyvin tasapainoinen. Oikeat linjat, luusto ja rakenne. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Urosmainen pää jossa sopivasti otsapengertä ja vahva kuono. Hyvin kaunis ylälinja ja häntä. Liikkuu vaivattomasti oikealla luonteella ja voimalla. "

otto_4381.jpg

otto_4316.jpg

- Jenna -

26.1.2014: Eilen reissattiin Kuopion jalostuspäiville Äänekoskelta käsin. Majoituimme Siilinjärvelle hotellille, ja kävimme myös antamassa Lumesta verinäytteen pompen -testiä varten. Nyt odotellaan sen tulosta. Illasta reenailtiin koirien kanssa hotellin pihalla, ja sitten sunnuntaiaamusta suuntasimme kohti Kuopion ravirataa. Paikan päällä oli aika kylmä, johtuen lähinnä tuulesta. Koirista mukana näyttelyhulinoissa oli Piitu, Lumi ja Otto. Lumi sai sen mitä lähdimme hakemaankin, eli EH:n nuorten luokasta. Otto ja Piitu puolestaan pärjäsivät yllättävän hyvin, Oton ollessa NUO ERI1 SA PU4 SERT! Ja Piitu esiintyi mallikkaasti valioluokassa sijoittuen VAL ERI2 SA PN2 :) Joten huippu hyvät tulokset, kun sekä uroksissa että nartuissa oli ilmoitettuna 60 koiraa. Narttujen tuomarina toimi Pekka Teini, ja uroksilla tuomarivaihdoksen takia Reino Korpela. Alapuolella tyttöjen ja Oton arvostelut.

Lumi:

" Rotutyyppi erittäin hyvä. Nuori narttu jonka runko saisi olla ikäisekseen vahvempi. Hyvät raajakulmaukset. Hieman kevyt kuono-osa & pyöreät silmät. Hyvät korvat, hyvä lantio. Kevyt raajaluusto & käpälät saisivat olla kootummat & välikämmen taipuu. "

Piitu:

" Erittäin tasapainoisesti rakentunut narttu, jolla kaunis pää & hyvin rotutyypillinen liike. Erinomainen ylälinja & hyvä rintakehän volyymi. Hyvin tasapainoisesti kulmautuneet raajat & kaunis karvapeite käpälissä. Hienosti ylhäällä kannettu häntä & laadukas karvapeite. Hieno käytös. "

Otto:

" Parkinvärinen vaalennoksin. Ihannekokoinen. Erinomaista tyyppiä edustava uros, jolla komea pää. Tiivis, ryhdikäs runko. Keskivahva raajaluusto. Hienot kulmaukset edessä ja takana. Oikea karvapeitteen laatu. Normaali liike, samoin käytös. "

- Johanna & Jenna -

13.1.2014: Niin se tuli eilen korkattua vuoden ensimmäinen näyttely perinteisesti Kajaanin KV:ssä:) Rankka aikainen herätys aamuyöllä ja niin lähdettiin Oton kanssa reissuun. Kyytiin koukattiin myöskin Tanja ja Tero-poika. Oton kanssa ei ollut odotukset korkealla, kun poika ei ole vielä täydessä turkissaan. Otto esiintyi ekaa kertaa nuortenluokassa ja taso siinä kyllä omaan silmääni näytti kovalta, ja muilla näytti sitä turkkiakin olevan. Joten yllätyin todella, kun tuomari sijoittikin Oton luokkavoittajaksi kera SA:n :) Paras uros kehässä neljä ensimmäistä sijoitusta meni valiouroksille, joten Otto ns. viidenneksi tullessaan nappasi sertin:) eli Oton sijoitus oli NUO ERI1 SA SERT. Tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa ja arvostelu kuuluupi seuraavanlaisesti:

" Hyvä koko ja luusto. Oikea piirteinen uroksen pää. Hyvät silmät ja korvat. Erinomainen ylälinja. Oikea-asentoinen häntä. Hyvä rungon muoto ja syvyys. Hyvä raaja rakenne. Liikkuu tasapainoisesti hyvällä askeleella. Erinomainen karvanlaatu"

- Johanna -